Φουντώνει η αντιπαράθεση για τα μετεκλογικά σενάρια – Τα «όχι» σε κυβερνήσεις συνεργασίας

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης συνεχίζουν να βρίσκονται οι ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, μετά και την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για «ψήφο ανοχής». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος χαρακτήρισε καταστροφική μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25. «Προοδευτική διακυβέρνηση» επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οι συνεργασίες γίνονται με συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. «Δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. “Όχι” σε κυβερνήσεις συνεργασίας, λένε το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Η κυβέρνηση επιμένει στο στόχο της αυτοδυναμίας αναδεικνύοντας τον κίνδυνο της χαλαρής ψήφου.

Η χαλαρή ψήφος μπορεί να οδηγήσει σε μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκη και ΠΑΣΟΚ η οποία μπορεί να είναι καταστροφική. Η απλή αναλογική με χαλαρή ψήφο θα βγάλει ένα σχέδιο Δήημητρα, εναλλακτικού νομίσματος και κλείσιμο τραπεζών όπως είπε και ο κ. Σταθάκης και θα μας πάει πίσω στις χειρότερες μέρες του 2015, δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος (πηγή Open)

Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ναι σε προοδευτική διακυβέρνηση.

Μια δυνατότητα υπάρχει σχηματισμού κυβέρνησης: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει πει ότι τον ενδιαφέρει η συνεργασία. Ξέρετε πόσο έχει πληρώσει ιστορικά το ΚΚΕ την ισοπέδωση ή Πλαστήρας ή Παπάγος. Ο Βαρουφάκης λέει θα κόψει το χέρι του, ας μην το κόψει ο άνθρωπος. Συνεργασίες γίνονται με συμβιβασμούς και υποχωρήσεις., είπε ο Νίκος Μπίστης.( πηγή Open)

 
Στη δημοσιότητα έδωσε το ΠΑΣΟΚ το πρώτο προεκλογικό του σποτ με σύνθημα “απόφαση αλλαγής” και κεντρικό πρόσωπο τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος επαναλαμβάνει την άρνηση του να συμμετέχει σε κυβέρνηση που θα είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη δημοσιότητα και το προεκλογικό σποτ του Κομμουνιστικού Κόμματος, με σύνθημα, “μόνο ο λαός σώζει το λαό”. Από τη Μυτιλήνη ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε ότι δεν θα στηρίξει ούτε θα δείξει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας λένε Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Το Σάββατο το πρωί συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή με θέμα την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ