Εκλογές – debate: Βαρουφάκης για Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα – «Η προάσπιση του εθνικού χώρου είναι καθήκον όλων μας»

Ο γραμματέας και επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, σε ερώτηση της ενότητας για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα και ειδικότερα για το πώς θα κινούνταν ως πρωθυπουργός, σε περίπτωση επεισοδίου με Τούρκους κομάντος σε ελληνική βραχονησίδα, απάντησε:

«Η προάσπιση του εθνικού χώρου είναι καθήκον όλων μας. Ταυτόχρονα έχει τεράστια σημασία, πρώτον να κρατήσουμε τα ερείσματα που πρέπει να έχουμε διεθνώς και δεύτερον να ξεκαθαρίσουμε στους συμμάχους μας, αυτό που κυρίως ο Σημίτης δεν είχε ξεκαθαρίσει το 1996 στα Ίμια, ότι δεν θα χρειαστούμε την άδειά τους για να χρησιμοποιήσουμε τα πανάκριβα οπλικά συστήματα τα οποία μας πούλησαν».

Ο κ. Βαρουφάκης, αναφέρθηκε ακόμη στην κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη υπογράμμισε το εξής: «Να ξεχάσουμε τις διμερείς διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα και να δρομολογήσουμε την θέση του ΜέΡΑ25, που σημαίνει διεθνής περιφερειακή συνδιάσκεψη με ένα θέμα στην ατζέντα: την χάραξη των θαλάσσιων ζωνών».

Στην περίπτωση ενδεχόμενου επεισοδίου με Τούρκους κομάντος σε ελληνική βραχονησίδα, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ποιες θα ήταν οι κινήσεις του αν ήταν πρωθυπουργός: «Δύο πράγματα πρέπει να κάνεις: Πάρα πολλά τηλεφωνήματα σε όλες τις δυνάμεις ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα να ακούσεις πολύ προσεκτικά αυτό που θα σου πει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και Αεροπορίας για το τι μπορεί να γίνει εκείνη τη στιγμή, ώστε να αποσοβήσει τον συγκεκριμένο κίνδυνο πάνω σε εκείνη την βραχονησίδα».

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές το ertnews.gr παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις, από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Θα είναι παρών στην μάχη της ενημέρωσης καλύπτοντας όλα τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό σωστή και ακριβή ενημέρωση για την προεκλογική εκστρατεία, τους εκλογικούς καταλόγους, τους υποψηφίους των κομμάτων, το άνοιγμα της κάλπης, τα εκλογικά αποτελέσματα (των τελευταίων 10 εθνικών εκλογών στην Ελλάδα).

Σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός το debate των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου οι Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΝίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση στο δρόμο για τις εκλογές του 2023.

Το βράδυ των εκλογών θα μπορέσετε πρώτοι να διαβάσετε όλες τις εξελίξεις της ημέραςαναλύσεις για το αύριο της χώρας, τα πρώτα exit polls καθώς και τα τελικά αποτελέσματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ