Εκλογές 2023: Δεν συμφώνησαν σε νέα ημερομηνία για το debate οι εκπρόσωποι των κομμάτων – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Δεν συμφώνησαν νέα ημερομηνία για το debate οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη Διακομματική Επιτροπή.

Η απόφαση για τη σημερινή αναβολή ελήφθη καθώς η χώρα είναι σε τριήμερο εθνικό πένθος και έχουν ανασταλεί όλες οι κομματικές και προεκλογικές εκδηλώσεις και έγιναν συζητήσεις για νέα ημέρα διεξαγωγής της τηλεμαχίας.

Η ΝΔ πρότεινε να γίνει Σάββατο μετά τη λήξη του εθνικού πένθους, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ ζήτησαν Κυριακή, και η Ελληνική Λύση δεν είχε πρόβλημα και για τις δύο μέρες, όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης

Συμφώνησαν όλοι ότι είναι πολυ δύσκολο να γίνει από Δευτέρα. Εμεινε ένα ανοικτό παράθυρο, σε περίπτωση που αλλάξουν κάποια δεδομένα για το Σαββατο και την Κυριακή, να ενημερωθεί η υπουργός” είπε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

“Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου έκτακτη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση (debate).

Θέμα της συζήτησης ήταν το ενδεχόμενο αναβολής της προγραμματισμένης για απόψε τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, εξαιτίας του τριήμερου Εθνικού Πένθους που κήρυξε ο Πρωθυπουργός, κ. Ιωάννης Σαρμάς, λόγω του ναυαγίου που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας.

Κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων, αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή του debate που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, 15 Ιουνίου και ώρα 21:00“.

Τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων

«Συμφωνήσαμε στην σκιά του εθνικού πένθους για αναβολή. Ήταν ανελαστικό το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, είπαμε Σάββατο γιατί Κυριακή είναι η διακαναλική. Η ΝΔ και Ελληνική λύση είπαμε Σάββατο. Δεν βρέθηκε συμφωνία εμείς επιμένουμε  ότι θέλουμε να γίνει η τηλεμαχία και δίνουμε μόνη διαθέσιμη μέρα το Σάββατο λόγω του πολύ επιβαρυμένου προγράμματος» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος

 «Η ΝΔ σήμερα με τη στάση της τορπίλισε την αναγκαία απόφαση να γίνει debate επέμεiνε στη δική της ημερομηνία και στον δικό της εκλογικό προγραμματισμό ήταν ανελαστική, για να κρατήσει τον μονόλογο, απέρριψε το διάλογο. Έκανε βήμα παραπέρα επικοινωνιακά» δήλωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Πουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ στέκεται διαχρονικά υπέρ του διαλόγου και της προβολής των προγραμματικών θέσεων των πολιτικών κομμάτων. Στη σκιά της πολύνεκρης τραγωδίας συμφωνήσαμε στην αναβολή και σαν νέα ημερομηνία προτείναμε το βράδυ της Κυριακής. Δυστυχώς η ΝΔ παρέμενε άτεγκτη και αμετακίνητη από μια τοποθέτηση της, πέρα του Σαββάτου» είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος

«Θεωρούσαμε αυτονόητο να αναβληθεί. Οι δύο διαθέσιμες ημερομηνίες ήταν Σάββατο Κυριακή. Εμείς ως ΚΚΕ είχαμε διευκολύνει αλλάζοντας ημερομηνίες εκδηλώσεων στο προηγουμενο debate, τώρα αδιέξοδο» τόνισε Γιάννης Γκιόκας εκπρόσωπος του ΚΚΕ

«Η ΝΔ μεθόδευσε την ματαίωση της τηλεμαχίας. Ο Μητσοτάκης φυγομαχεί. Εμείς είπαμε να διεξαχθεί οποία μέρα θέλουν τα κόμματα δεν είχαμε πρόβλημα να γίνει οποιαδήποτε μέρα» σχολίασε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης.

Ρεπορτάζ Μαρία Μαγκλάρα, Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ