Δ. Βίτσας στο Πρώτο: Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε και ευθύνες που δεν είχε ακριβώς (audio)

«Αυτό που αποφασίσαμε και χθες (σ.σ. στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ) είναι να ολοκληρώσουμε μια συζήτηση για τα λάθη που έγιναν στην προεκλογική περίοδο, ίσως και πριν από την προεκλογική περίοδο. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εντόπισε τα βασικά λάθη, δηλαδή το πλαίσιο των λαθών και ανέλαβε και ο ίδιος γενναία και γενναιόδωρα, ακόμα και ευθύνες που δεν είχε ακριβώς, κατά τη γνώμη μου» ανέφερε ο Δημήτρης Βίτσας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Όσο αφορά στην δική του δήλωση περί ευθυνών της ηγεσίας του κόμματος, ανέφερε πως στην σχετική ερώτηση που του τέθηκε, επέλεξαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, άλλα με έναν τρόπο και άλλα με τον σωστό τρόπο να την αναπαράξουν, ενώ ο ίδιος είπε ουσιαστικά αυτό που παραδέχθηκε και ο κ. Τσίπρας. «Και νομίζω ότι το έκανε και αυτός με ολίγον υπερβολή» προσέθεσε.

«Το βασικό ζήτημα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα και βεβαίως μετά τις δεύτερες εκλογές θα κάτσουμε σαν κόμμα να εξετάσουμε το σύνολο της δραστηριότητάς μας, από το συνέδριο τουλάχιστον έως και τις εκλογές και με βάση αυτή τη δραστηριότητα να ορίσουμε και τη νέα μας περίοδο» επισήμανε ο κ. Βίτσας.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του κ. Ξυδάκη για μέρος των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και το «σύνδρομο της Στοκχόλμης», ο κ. Βίτσας τη χαρακτήρισε «υπερβολή» και πρόσθεσε «είναι δικαίωμα του ψηφοφόρου να κάνει την επιλογή του και η ευθύνη., όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας που δεν μας επέλεξαν, είναι δική μας».

Ερωτηθείς πού οφείλεται το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στους τρεις λόγους που εντόπισε και ο κ. Τσίπρας, όπως σημείωσε.

«Ο ένας λόγος οφείλεται στο γεγονός ότι δεν διαβάζαμε καλά τη συγκυρία και το πώς αυτή διαμορφώνεται στην ίδια την κοινωνία. Για παράδειγμα, αυτά τα επιδόματα, τα πολλαπλά επιδόματα σε ένα κομμάτι του κόσμου έδρασαν θετικά. Δεύτερο, ότι η λογική που πέρασε η Νέα Δημοκρατία και σε αυτό επικοινωνιακά νίκησε, της σταθερότητας, μέσα σε εισαγωγικά εγώ το βάζω και από δίπλα με τη λογική ότι η απλή αναλογική απαιτεί κυβερνήσεις συνεργασίας, βοήθησε και αυτό. Θα μπορούσα να συνεχίσω και να πω, πολύ ωραία το είπε η Ξενογιαννακοπούλου, ότι βλέπαμε μια βουβαμάρα, την εκτιμούσαμε ότι είναι ενάντια στη Νέα Δημοκρατία, όμως αποκαλύφτηκε ότι ακόμα και στις τρεις τελευταίες μέρες το 80% των αναποφάσιστων ψήφισαν ΝΔ και μόλις το 10% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Να λοιπόν τρεις περιπτώσεις που πρέπει να υπερβούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε ποτέ απεύθυνση εκεί. «Εμείς απευθυνόμαστε σε κοινωνικές κατηγορίες και όχι σε πολιτικές κατηγορίες» υπογράμμισε. Απαντώντας στο κατά πόσο μέτρησε αυτό το στοιχείο στο αποτέλεσμα των εκλογών είπε «θα το εξετάσουμε και αυτό το πράγμα, δεν είναι να αρχίσω να λέω εγώ τις προσωπικές μου απόψεις. Το ζήτημα είναι να το εξετάσουμε μετά τις εκλογές. Εκείνο που έχει σημασία είναι να απευθυνθούμε στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους, στις γυναίκες, στη νέα γενιά, να τους φέρουμε, να δουν το πρόγραμμά μας, να το μελετήσουν, να το ακούσουν και αντίστοιχα να πράξουν, κάτι που δεν έγινε από την προηγούμενη περίοδο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ