Αν. Δρυμιώτης (πολ. αναλυτής) στο Πρώτο: Πρώτη φορά πάμε σε εκλογές τόσο ξεκάθαρα (audio)

«Είναι η πρώτη φορά που πάμε σε εκλογές που είναι σχεδόν τόσο ξεκάθαρα, με τόσο πολλές δημοσκοπήσεις οι οποίες όλες μαζί να είναι προς την ίδια κατεύθυνση» ανέφερε ο πολιτικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ενώ αναφέρθηκε ενδεικτικά στην δημοσκόπηση της GPO, όπου η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να αυξάνει το προβάδισμά της στις 6,3 μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ, με εκτίμηση για 34,5 έως 37,5.

Μιλώντας για την υπόθεση Κατρούγκαλου, ο κ. Δρυμιώτης εκτίμησε, ότι  είναι καθοριστικής σημασίας για την έκβαση του αποτελέσματος των εκλογών. «Είναι από τα λίγα πράγματα τα οποία θα επηρεάσουν πάρα πολύ κόσμο. Στο παρά ένα, είναι, που καμιά φορά δεν προλαβαίνεις να μαζέψεις κάτι. Εάν περιοριζόντουσαν στο ότι είναι προσωπικές του οι απόψεις ίσως να ήταν καλύτερα» προσέθεσε ο κ. Δρυμιώτης, εκφράζοντας την άποψη ότι θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η διαχείριση του συμβάντος.

«Υπάρχει ένα περιστατικό που έγινε πριν από χρόνια στις εκλογές στην Ισπανία που το πήγαινε να επανεκλεγεί ο προηγούμενος πρωθυπουργός που έγινε ένα τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό της Μαδρίτης και είπε ότι ήταν έγινε από τους Βάσκους. Τελικά δεν ήταν οι Βάσκοι, ήταν οι ισλαμιστές. Αυτό το ψέμα του στοίχισε τις εκλογές. Αυτό ήταν πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, διότι ήταν και μεγάλη διαφορά από τον επόμενο. Υπήρξε ανατροπή. Είναι από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά, κάτι που συνέβη την τελευταία στιγμή και το χειρίζεσαι λάθος να σου δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για παράδειγμα το θέμα του Σαββόπουλου. Εγώ νομίζω ότι εκεί το χειρίστηκαν εντελώς λάθος. Έχουν βγει εκατό τραγουδιστές που είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε. Και βγήκε ο Νιόνιος, ο οποίος είναι φιγούρα για την Ελλάδα, όπως ήταν ο Χατζιδάκις, όπως ήταν ο Θεοδωράκης, δεν είναι του ίδιου επιπέδου, αλλά είναι σημείο αναφοράς, όπως και να το κάνουμε. Ο άνθρωπος είπε την άποψή του, ότι προτιμώ να βγει αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία και βγήκαν να τον φάνε και αυτό νομίζω ότι έχει δημιουργήσει αρνητικά vibes στον κόσμο» συμπλήρωσε ο κ. Δρυμιώτης.

Όσο για την Κυριακή των εκλογών, τόνισε ότι πράγματι στις 20:30 το βράδυ θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος και αποκάλυψε ότι έχει γίνει ήδη η δοκιμή, στις εκλογές του 2019 σε μια ολόκληρη εκλογική περιφέρεια, στην Θεσσαλονίκη και ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη.

Σχετικά με τον μηχανισμό συλλογής, καταγραφής και επαλήθευσης αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δρυμιώτης επισήμανε ότι από το 1981, έχει καθιερώσει ο ίδιος διαδικασία τέτοια που εξασφαλίζει την αξιοπιστία και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων. «Μόλις υπογράψει το πρακτικό ο δικαστικός αντιπρόσωπος, υπάρχει ένα έντυπο που το προμηθεύει η εταιρεία, πολλαπλών αντιγράφων. Είναι επτά αντίγραφα. Αυτό έχει όλα προτυπωμένα τα κόμματα, δίπλα συμπληρώνουν και παίρνει ο κάθε κομματικός αντιπρόσωπος το δικό του αντίγραφο» ανέφερε.

«Έχουν κάνει οι άνθρωποι εξαιρετική δουλειά και συνεχίζουν ένα έργο το οποίο ξεκίνησε από το 1981, είναι πάρα πολύ επιτυχημένο και είναι αμαρτία να το αμφισβητούμε. Η διαδικασία ελέγχεται πλήρως πλήρως πλήρως» είπε καταλήγοντας ο κ. Δρυμιώτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ