Αλ. Τσίπρας: Για φορολεηλασία κατηγόρησε την κυβέρνηση από τη Θεσσαλονίκη

Για «φορολεηλασία» σε βάρος της μεσαίας τάξης και των αδύναμων πολιτών κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ενώ για το κόμμα του είπε ότι δεν προτείνει αύξηση της φορολογίας, όπως τον κατηγορούν, αλλά μείωση των έμμεσων φόρων.

«Τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το 2022 το Δημόσιο εισέπραξε 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω έξοδα από τον ΦΠΑ. Αυτή είναι η φορολεηλασία Μητσοτάκη στη μεσαία τάξη για τους αδύναμους. Το Δημόσιο εισέπραξε αυτά τα υπέροχα έξοδα ακριβώς για να χρηματοδοτεί τις εταιρείες ενέργειας, τις εταιρείες διύλισης και τις εταιρείες της εφοδιαστικής αλυσίδας με τα διάφορα pass. Αυτή είναι η αισχροκέρδεια και αυτή η αισχροκέρδεια πρέπει να χτυπηθεί», ανέφερε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε στις κατηγορίες ότι θα φέρει φόρους, τονίζοντας: «Βγαίνει ο κ. Σκέρτσος, ο κ. Μητσοτάκης και λένε “έρχεται ο Τσίπρας με φόρους. Όχι με φόρα, με φόρους”. Μα έρχεται με φόρους για αυτούς που έχουν αισχροκέρδεια, που έχουν υπερκέρδη. Και έρχεται με προτάσεις μείωσης της έμμεσης φορολογίας και άρα ελάφρυνσης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας». Ακόμη, είπε ότι στο τέλος του 2023 τελειώνουν τα pass, ενώ οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν και ο κόσμος θα μείνει απροστάτευτος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ