Εκλογές 2023 – Σκέρτσος στην ΕΡΤ: Οι πολίτες θα κρίνουν πού θα καθοδηγήσουν την ψήφο τους και αν θέλουν να περάσουν ένα καλοκαίρι αγωνίας

«Δεν μπορώ και δεν θα κάνω μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα της κάλπης. Η ευθύνη και η επιλογή είναι στους πολίτες. Οι πολίτες θα αποφασίσουν -και έχουν ήδη δείξει στον δρόμο- ότι θέλουν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θέλουν μια σταθερή κυβέρνηση και θέλουν να πάνε μπροστά τη χώρα. Επομένως οι πολίτες θα κρίνουν πού θα καθοδηγήσουν την ψήφο τους και αν θέλουν να περάσουν ένα καλοκαίρι αγωνίας. Η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς τι θα πράξει η ΝΔ αν μετά τις εκλογές του Ιουνίου έχει 149 βουλευτές, τόνισε: «Η πόρτα των συνεργασιών έχει οριστικά κλείσει. Η χώρα έχει μπροστά της μεγάλες προκλήσεις και δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από κυβερνήσεις συνεργασίας».

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

«Η “πόρτα” των συνεργασιών έχει κλείσει οριστικά και έχει σφραγιστεί από την αντιπολίτευση και ειδικότερα από το ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι ένας όμορος πολιτικά χώρος για να γίνουν κάποιες συνεργασίες. Έχει κλείσει ερμητικά από τον κύριο Ανδρουλάκη, ο οποίος ζήτησε ως τρίτο κόμμα να ορίσει ποιος θα είναι πρωθυπουργός της χώρας. Να μην τα ξεχνάμε αυτά. Από εκει και πέρα, αυτό το οποίο λέμε εμείς, είναι ότι η χώρα έχει μπροστά της πάρα πολύ μεγάλες προκλήσεις. Πρέπει να κάνει άλματα για να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από κυβερνήσεις συνεργασίας (…) Χρειάζεται μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση με ασφαλή αυτοδυναμία και όταν λέμε αυτοδυναμία το τοποθετούμε στην περιοχή των εδρών και των βουλευτών που είχαμε και στην προηγούμενη θητεία (…) ».

«Η επίθεση στην τράπεζα θεμάτων είναι ένα οργανωμένο έγκλημα (…) Υπολογίζεται ότι κόστισε 200.000 ευρώ, έχει δηλαδή χρηματοδότη», τόνισε, κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που κάνουν λόγο για μια ήττα του επιτελικού κράτους και επιρρίπτουν ευθύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Ενώ πρόσθεσε ακόμη, σχετικά:

«Δεν είπαμε ότι φταίει η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αυτό το οποίο λέμε είναι ότι δέχτηκε η χώρα μία πάρα πολύ μεγάλη κυβερνοεπίθεση. Ναι, πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα. Να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες στόχευσαν σε έναν οργανισμό – στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής που διαχειρίζεται την Τράπεζα Θεμάτων.

Δέχθηκε η χώρα μια τεράστια επίθεση, και αυτό το συνδέουμε με το ότι βρίσκεται σε μια ευαίσθητη πολιτικά στιγμή που δεν έχει μια ορκισμένη πολιτική κυβέρνηση. Έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Γι’ αυτό λέμε ότι η “νάρκη” της απλής αναλογικής οδηγεί σε ένα σύστημα αστάθειας ουσιαστικά τη χώρα.

(Την υπόθεση) ψάχνει το οργανωμένο έγκλημα, το ηλεκτρονικό έγκλημα, την ψάχνει η εισαγγελέας (…) Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να επιτίθενται στη χώρα και στο εξωτερικό θα πρέπει να σκεφτούν πιο υπεύθυνα και να προστατεύσουν την εθνική κυριαρχία. Διότι αυτή τη στιγμή δεχθήκαμε μία επίθεση.

(…) Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση την οποία παραλάβαμε το κράτος και ειδικότερα το ψηφιακό κράτος. Το 2019 ήμασταν κυριολεκτικά “στον πάτο”. Εδώ προσπαθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ακυρώσουν κάτι που στη συνείδηση των πολιτών είναι απτό, χειροπιαστό. Για την ψηφιακή κατάκτηση γνωρίζουμε -και το ζούμε καθημερινά- ότι έχουν γίνει πολλά βήματα στο κομμάτι της ασφάλειας. Προφανώς πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα. Μέσω του ταμείου ανάκαμψης έχουμε εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια ευρώ για αναβάθμιση της κυβερνοασφάλειας όλων των κρίσιμων υποδομών. Αυτές είναι οι δημόσιες επενδύσεις που θα γίνουν στα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα θωρακίσουν την ελληνική δημόσια διοίκηση».

Ο Γιώργος Κουβαράς ρώτησε τον εκπρόσωπο της ΝΔ: «Λέτε ότι οι κάλπες είναι άδειες, αλλά μόλις πριν από δέκα ημέρες πήρατε 41% εσείς και 20% ο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν πράγματι, το 41% είναι θετική ψήφος για τη ΝΔ, γιατί να ανησυχείτε ότι δεν θα ξαναπάρετε πάλι το ίδιο ποσοστό; Μήπως στην πραγματικότητα, παραδέχεστε εμμέσως ότι το πήρατε από τον φόβο μιας ενδεχόμενης επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ;» για να λάβει την απάντηση:

«Νομίζω ότι η ψήφος ήταν θετική. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα σημαντικά ποσοστά που πήραμε σε κοινά και σε ομάδες του πληθυσμού που δεν είναι προνομιακά για τη Νέα Δημοκρατία: οι νέοι, οι λαϊκές συνοικίες και οι δήμοι.

Η αποδοχή σε όλη ουσιαστικά την επικράτεια πλην μιας περιφερειακής ενότητας, δείχνει ότι έχει γίνει πολλή και ουσιαστική δουλειά και υπήρξε μια αναγνώριση αυτής της αλλαγής πολιτικού υποδείγματος τα τελευταία τέσσερα χρόνια που εξέφρασε – εξέπεμψε σαν μήνυμα ο πρώην πρωθυπουργός -πλέον- και ελπίζω μελλοντικός, ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.

Νομίζω ότι αυτό το οποίο λέμε στους πολίτες είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός από την πολύ καλή επίδοση, διότι πάει να μετακινηθεί η συζήτηση ως προς το ότι οι επόμενες εκλογές, αφορούν τη θέση του δεύτερου και του τρίτου.

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Οι εκλογές βγάζουν κυβερνήσεις και η χώρα μας έχει ανάγκη από μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση με ασφαλή αυτοδυναμία, η οποία είναι χρήσιμη, γιατί είναι χρήσιμη για να αλλάξουμε την Ελλάδα, για να κάνουμε καλύτερο το κράτος, ποιοτικότερο. Το σύστημα υγείας καλύτερο, την οικονομία καλύτερη, να έχουμε καλύτερους μισθούς, λιγότερους φόρους, περισσότερη ασφάλεια».

Πολιτική σύγκρουση για τους φόρους – Η ΝΔ βάζει «στο στόχαστρο» το ΠΑΣΟΚ

Ως προς την κατηγορία από την αντιπολίτευση προς την ΝΔ ότι σκοπεύει να «βάλει χέρι» στην τσέπη ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, βάσει της τελευταίας έκθεσης της Κομισιόν που κάνει λόγο για φοροδιαφυγή, σημείωσε: «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξωφρενικό ως προς το σύνολο των δαπανών. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι αδύνατον να κοστολογηθεί (…) Οι φόροι επί της κυβέρνησής μας και μειώθηκαν και έδωσαν δυναμική ανάκαμψη. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα στη φορολογία επιχειρήσεων και εργαζομένων. Έχουμε αυξήσει τους πόρους για την Υγεία και ταυτόχρονα το προσωπικό».

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα “έριχνε την οικονομία στα βράχια”, αν εφαρμοζόταν. Η δική μας κοστολόγηση είναι η αντικειμενική αξιολόγηση με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού του κράτους. “Γραμμή – γραμμή”.

(…) Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, είναι χειρότερο, ως προς το εξής: Είναι αδύνατο να κοστολογηθεί διότι περιλαμβάνει ουσιαστικά κάποιες ευχές και όχι συγκεκριμένα εξειδικευμένα μέτρα τα οποία να μπορούν να αξιολογηθούν. Όταν λέει ότι “εμείς θέλουμε μείωση εισφορών και φόρων στην εργασία” θα πρέπει να μας πει για ποιους φόρους μιλάει, σε τι ύψος συντελεστών, για ποιες ομάδες εργαζομένων. Όλα αυτά δεν υπάρχουν στο πρόγραμμά του. Συνεπώς, εδώ μιλάμε με ευχές, αλλά όχι με συγκεκριμένο λόγο. Και δεν υπηρετεί σε καμία περίπτωση αυτό το οποίο θέλουμε από υπεύθυνα κόμματα διακυβέρνησης. Επαναλαμβάνω: Εδώ αυτό που κρίνεται στις επόμενες εκλογές είναι η πρόταση διακυβέρνησης και όχι πρόταση αντιπολίτευσης».

Ενώ πρόσθεσε ακόμη, σχετικά:

«Εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε η μόνη κυβέρνηση η οποία μείωσε κατά 7 δισεκατομμύρια ευρώ τους φόρους. Θυμίζω τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, το φόρο εισοδήματος, το φόρο στις επιχειρήσεις, πολλούς φόρους. Αυτοί έχουν μειωθεί μόνιμα αμετάκλητα και αυτοί οι φόροι έχουν φέρει μια δυναμική ανάκαμψη η οποία είναι διπλάσια του αναμενομένου και διπλάσια της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή η δυναμική ανάκαμψη πρέπει να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια για να μπορέσουμε να πετύχουμε να συγκλίνουμε με τα εισοδήματα των Ευρωπαίων συμπολιτών μας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να υφιστάμεθα αυτή την απαξιωτική κατάσταση. Οι Έλληνες πολίτες να έχουν χαμηλότερα εισοδήματα από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αυτό θα το πετύχουμε με δυναμική ανάπτυξη, με ένα ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον, δηλαδή με λογικούς και σταθερούς φορολογικούς συντελεστές στην εργασία αλλά και στην επιχειρηματικότητα. Άρα, δεν θα αλλάξουμε τίποτα σε ότι αφορά την εργασία και τη φορολογία στην εργασία και τη φορολογία στις επιχειρήσεις.

(…) Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ιδιωτικοποίηση της Υγείας, αλλά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αύξησε τις δαπάνες στην Υγεία, αύξησε το προσωπικό, το υγειονομικό από 100.000 το 2019 σε 107.000, έχουμε πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό 7.000 στα τέσσερα χρόνια.

(…) Κάθε μήνα που περνά έχουμε μια σημαντική υπέρβαση των φορολογικών εσόδων. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει υψηλότερη φορολογική συμμόρφωση, η οποία επέρχεται με τους πιο λογικούς φόρους. Πληρώνουν δηλαδή πιο εύκολα οι επιχειρήσεις πλέον τους φόρους τους, Δεν φοροδιαφεύγουν. Αυτό οφείλεται στην σταθερή φιλική φορολογία και ταυτόχρονα στη χρήση των ψηφιακών συναλλαγών.

Στα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν διπλαστιάστηκαν οι ψηφιακές πληρωμές μέσω καρτών και αυτό έχει αυξήσει σημαντικά την είσπραξη του ΦΠΑ, άρα και τα έσοδα από τον ΦΠΑ. Αυτά όλα επιστρέφουν πίσω στην καλύτερη και μεγαλύτερη επένδυση στα δημόσια αγαθά, στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος