Εκλογές 2023: Περιοδείες και αντιπαράθεση για μετεκλογικές συνεργασίες και παρακολουθήσεις

Οι δυνατότητες μετεκλογικών συνεργασιών, η υπόθεση των υποκλοπών και οι προεκλογικές προγραμματικές δεσμεύσεις των κομμάτων τους σε κοινωνικούς τομείς, κυριαρχούν στις δημόσιες τοποθετήσεις των αρχηγών της ελάσσονος Αντιπολίτευσης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνάντηση με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία παρουσίασε το πρόγραμμα του Κινήματος για το κοινωνικό κράτος.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής είναι, η Ελλάδα να γίνει μία κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Και κανονική Ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα των υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους σε όλους τους καίριους τομείς, δεν μπορούμε να γίνουμε».

Ο Δ. Κουτσούμπας κρίνει ότι στήριξη ή ανοχή σε μία κυβέρνηση μπορεί να δοθεί από το ΚΚΕ μόνο εάν αυτή έχει φιλολαϊκή κατεύθυνση.

«Μία κυβέρνηση την στηρίζεις, ή την ανέχεσαι –ένα κόμμα, οποιοδήποτε κόμμα, αν έχει στις προγραμματικές της δηλώσεις μία κοινή κατεύθυνση και πεις ότι σε αυτά θα πάω… Αν είναι δηλαδή οι προγραμματικές δηλώσεις από την μία ώρα να τις καταψηφίσεις πως θα την στηρίξεις; Πως θα την ανεχθείς;» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε τηλεοπρική του συνέντευξη.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος επιμένει να απορρίπτει την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας: «Θα έρθει η ώρα της συγκυβέρνησης θα επικαλεστούν εθνική ανάγκη. Για να συνεργαστώ με κάποιον πρέπει να τον εμπιστεύομαι».

Σε συνέντευξη Τύπου ο Γ. Βαρουφάκης κατήγγειλε σκόπιμο αποκλεισμό του ΜέΡΑ25 από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης: «Ξέρουμε ότι η ολιγαρχία δίχως σύνορα θα μας πολεμήσει με όλα της τα έννομα και άνομα μέσα. εμείς αγκαλιάζουμε την εχθρότητά τους, αλλά έχουμε ιερή υποχρέωση… Να καλέσουμε τους προοδευτικούς πολίτες να συμπαραταχθούν».

Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων συνεχίζουν τον προεκλογικό αγώνα με περιοδείες και ομιλίες σε ολόκληρη την χώρα.

Πηγή: ΕΡΤ | Νίκος Σταυρουλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος