Εκλογές 2023: Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση στο δρόμο προς τις κάλπες

Με αιχμή τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση.

«Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση για να υλοποιηθούν οι τολμηρές αλλαγές», τόνισε απο τη Δράμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «οι αλλαγές στο ΕΣΥ είναι το μεγάλο στοίχημα», ενώ έστειλε μηνύματα προς όσους επιδιώκουν να «φυλακίσουν» την ορθόδοξη πίστη, στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων, σημειώνοντας ότι «ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος».

Σήμερα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τη Δανάη Μπάρκα, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες Του Πόντου» και στις 18:00 θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών, στην πλατεία Ρολογιού Ασπροπύργου.

Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών, περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, σε ειδική εκδήλωση στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου. «Σε αυτές τις εκλογές δεν αποφασίζουμε απλώς για το ποιος θα είναι νικητής και ποιος θα είναι ηττημένος», ανέφερε, αλλά για το ποιος και πώς θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία. Βασικοί άξονες του προγράμματός του, η αύξηση των εισοδημάτων, η καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και η άμβλυνση των ανισοτήτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σήμερα το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Στην συνέχεια θα περιοδεύσει στα Άνω Ιλίσια, όπου θα απευθυνθεί στους πολίτες στις 11:30..

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. «Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να συνεχίζει τους εκβιασμούς και να λέει ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα στον Αύγουστο», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα παραχωρήσει στις 13:30 συνέντευξη στους δημοσιογράφους Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλο στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Στις 18:30 θα επισκεφτεί το Αιγάλεω.

Ισχυροποίηση του ΚΚΕ, κόντρα σε «πανίσχυρες» κυβερνήσεις που θα τσακίζουν τους εργαζόμενους, ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από αλαζόνας θέλει να γίνει ηγεμόνας» σχολίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος