Εκλογές 2023 – Debate – Κυριάκος Βελόπουλος: Όσα είπε o Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Με τις ξεχωριστές τοποθετήσεις των 6 πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε debate για τις εκλογές 2023. Λεπτό προς λεπτό, τo ΕΡΤNEWS κάλυψε με live blogging και σε livestream την τηλεμαχίαπου είχε διάρκεια τρεις ώρες.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, τοποθετήθηκε σχετικά με την Οικονομία, την Άμυνα, την Διαφάνεια, τη Νέα γενιά και πολλά ακόμα ζητήματα, λίγο πριν τις εκλογές 2023.

Αναλυτικά όσα είπε παρακάτω:

«Δεν μπορεί να μην έχεις Plan B»

Σε ερώτηση της Ράνιας Τζίμα στο debate της ΕΡΤ σχετικά με την Οικονομία, την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, ο Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε: «Κάθε σοβαρή χώρα που θέλει πραγματικά να ανταπεξέλθει σε μία δυσκολία πρέπει να έχει Plan B, δεν μπορεί να μην έχεις Plan B και σας το λέω σαν επιχειρηματίας ο οποίος ασχολείται με το επιχειρείν αν δεν έχω Plan B στις επιχειρήσεις μου σημαίνει δεν έχω τη δυνατότητα να αντιμετωπίσω την καταιγίδα που μπορεί να έρθει.

Όλες οι χώρες στην Ε.Ε και η Γερμανία έχουν Plan B. Αλλά εγώ ακούω από όλους και δεν μου λένε που θα βρουν τα λεφτά. Εγώ περίμενα να μου πουν οι αρχηγοί των κομμάτων που μπορεί να εκφραστεί αυτό. Εμείς λέμε αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Δεν μπορείς να έχεις 75% υπηρεσίες στην Ελλάδα, 9% πρωτογενή τομέα. Επίσης αλλαγή του φορολογικού σου μοντέλου. 15% οριζόντιος φόρος σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Έτσι πατάς τη φοροδιαφυγή, έτσι εισπράττεις έσοδα σε έσοδα όπως κάνουν οι Αμερικανοί – αλλά αν σε πιάσω να φοροδιαφεύγει θα πας φυλακή.

Είναι μερικά πράγματα που πρέπει να τα δούμε από τη μεριά του επιχειρηματία και σας μιλάω σαν επιχειρηματίας. Δηλαδή αν αυτή η ιστορία με τα κόκκινα δάνεια έχει ονοματεπώνυμο. 2013 το ΠΑΣΟΚ, 2015,2016,2017 ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και 2019 ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα λοιπόν δεν μπορείς να λες σήμερα για διαγραφή κόκκινων δανείων όταν είσαι εσύ ο ηθικός αυτουργός».

Πρόσθεσε πως: «Πρέπει να έχεις μια εναλλακτική πρόταση αν συμβεί το μοιραίο στην ευρωζώνη, αν ξαφνικά καταρρεύσει δεν πρέπει ο ηγέτης της χώρας να έχει ένα Plan B αυτό λέμε εμείς. Δεύτερον, για το 1 δις αν δείτε πως βολεύονται και πώς διορίζονται οι ανεξάρτητες αρχές, αναξιοκρατικά και τις διορίζουν κομματάρχες καταλαβαίνετε ότι αυτό το 1 δις βρίσκεται αμέσως. Τόσο μας κοστίζουν οι ανεξάρτητες αρχές».

Δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο, ουδέποτε υπήρξε»

Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη στο debate της ΕΡΤ σχετικά με την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε: «Σε έναν εσένα πολυπολικό κόσμο δεν ορίζεις εσύ απλά τη μοίρα σου. Αποφασίζεις με ποιους θα πας. Δεν ζούμε το 1970 – 80 τότε υπήρχαν δύο block το δυτικό και το σοβιετικό. Το ” Ανήκομεν εις την Δύσιν” ήταν μία ρήση που στον πολιτισμένο χώρο, όριζε την δική μας εκεί παρουσία. Σήμερα λοιπόν πολυπολικός κόσμος Κίνα, Ινδία, Ρωσία. Ναι και Ρωσία, ορίζουν διαφορετικά το εθνικό συμφέρον. Δεν μπορείς να πηγαίνεις μονόπατα», είπε αρχικά.

«Και θα σας το αποδείξω», πρόσθεσε. «Χάσαμε το όνομα Μακεδονία με τη Δύση. Χάσαμε και τη βόρειο Ήπειρο ενώ οι διεθνείς συνθήκες μας έλεγαν άλλα. Χάσαμε την Κύπρο, κατοχή. Χάνουμε το Αιγαίο, μπορεί να χάσουμε και τη Θράκη.

Για εμάς στην “ελληνική λύση” το εθνικό συμφέρον ορίζει με ποιον θα είμαι, ακόμη και με τους Κινέζους και με τους Ρώσους, αν κερδίζω. Αν δεν κερδίζω, δεν είμαι με κανέναν. Και βέβαια η επίκληση του Διεθνούς δικαίου είναι το άλλοθι του αποτυχημένου, δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο, ουδέποτε υπήρξε.

Δεν μπορείς να λες ότι είναι Ευρωπαϊκό πρόβλημα τα ελληνοτουρκικά, ξεχνώντας ότι τα δισεκατομμύρια που έχουν επενδύσει Ευρωπαίοι οι φίλοι μας εταίροι στην Τουρκία είναι τροχοπέδη σε αυτό. Μόνοι ήμασταν, μόνοι είμαστε και μόνοι θα είμαστε», είπε.

Σχετικά με την άμυνα, δήλωσε πως το πρώτο μέτρο που θα λάμβανε είναι να φέρει τα όπλα που απέσυρε η Νέα Δημοκρατία από τα νησιά μας. «Το δεύτερο θα ήταν να αλλάξω τη συμφωνία των Πρεσπών. Εγώ αυτές τις εικόνες, επειδή είμαι Μακεδόνας, δεν τις ξεχνάω, αν τις ξεχνάτε εσείς, εγώ δεν τις ξεχνάω και έχω δώσει όρκο ζωής, 172 παραβιάσεις των Σκοπίων. Απέναντι στην συμφωνία την πολιτική των Πρεσπών. Γιατί θα την καταγγείλαμε; Ούτε βέτο έθεσε ο πρωθυπουργός, όπως είχε προεκλογικά υποσχεθεί.

Θα τα ανατρέψουμε αυτά τα αποτελέσματα με σοβαρή εξωτερική πολιτική. Όχι χαδεύοντας τα αμερικανικά συμφέροντα, αλλά υπηρετώντας τα εθνικά δίκαια».

Θα καταδιώξουμε τους ακαταδίωκτους

Σε ερώτηση του Παναγιώτη Στάθη στο debate της ΕΡΤ σχετικά με το Κράτος, τους Θεσμούς και την Διαφάνεια, απάντησε ο κ. Βελόπουλος.«Πρώτον δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις, το έχω δηλώσει άπειρες φορές. Δεν μπορεί η πολιτική εξουσία να κόβει το δρόμο στον οποιονδήποτε θέλει να πάει στις εκλογές και την ώρα που ο ίδιος, ως κυβερνήτης τον άφηνε να κάνει διαγγέλματα μέσα από τη φυλακή. Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει ποιον βγάζει εκτός και εντός Βουλής», τόνισε αναφορικά με το κόμμα Κασιδιάρη.

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Ούτε τα λογισμικά τα καινούργια που πήρανε ως Νέα Δημοκρατία και δεν μας αφήνουν να τα ελέγξουμε και δεν ξέρουμε πώς θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων. Πήρανε λογισμικό καινούργιο, θα γίνει γρήγορα η διαδικασία αλλά δεν μας αφήνουν να το δούμε το λογισμικό αυτό. Ούτε και οι υποκλοπές που έχουν γίνει συνάδουν με την δημοκρατία. Δεν μπορεί ένα θέμα Εθνικής ασφάλειας, γιατί σαφώς μία χώρα που σέβεται τον εαυτό της έχει θεσμούς και μηχανισμούς Εθνικής ασφάλειας που σημαίνει υποκλέπτουν κάποιες συνομιλίες, αλλά εχθρών της χώρας, όχι να παρακολουθείς τον πολιτικό σου αντίπαλο. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα.

Όσο για την διαφάνεια, ακαταδίωκτο και διαφάνεια δεν συνάδουν. Ακαταδίωκτο στους τραπεζίτες, στους γιατρούς, στους υπουργούς, παντού… αλλά αυτόν που πουλάει ένα κουλούρι, τον συλλαμβάνουμε και τον πηγαίνουμε μέσα. Με ακαταδίωκτα δεν υπάρχει δημοκρατία. Εμείς θα καταδιώξουμε τους ακαταδίωκτους, διότι αυτή διότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο».

Το παράδειγμα με την Γκέισα Παναγία

Σε ερώτηση του Αντώνης Σρόιτερ στο debate της ΕΡΤ σχετικά με την Υγεία, την Παιδεία και το Κοινωνικό Κράτος, ο κ. Βελόπουλος είπε:

«Εγώ είμαι Χριστιανός ορθόδοξος, θα μου επιτρέψετε να έχω τις απόψεις μου, που ταυτίζονται με τον Χριστιανισμό. Η άποψή μου είναι, πρώτον για την υποχρεωτικότητα στο εμβόλιο, δεν μπορώ να τη δεχτώ για ένα λόγο, είναι δικό μου το σώμα, το κάνω ότι θέλω, είναι δικό μου, είναι του ανθρώπου. Άρα λοιπόν, η υποχρεωτικότητα είναι ότι χειρότερο για τη δημοκρατία.

Από την άλλη όποιος ήθελε το έκανε. Γιατί έπρεπε να επιβάλω πρόστιμα στους συνταξιούχους και ακόμη και τώρα να έρχονται τα 100 και 200 ευρώ στους συνταξιούχους όταν η σύνταξη είναι 200 και 300 ευρώ. Δεν είναι δίκαιο αυτό».

Σχετικά με τις αμβλώσεις είπε: «Πρέπει να σας πω, εγώ εμπιστεύομαι την Ελληνίδα μάνα, η Ελληνίδα μάνα έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο για αυτή. Μπορώ εγώ ως ορθόδοξος να διαφωνώ με τις αμβλώσεις, αλλά κάποιες φορές και λόγω του δημογραφικού πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το θέμα αυτό, γιατί η Ελλάδα πεθαίνει δημογραφικά. Πρέπει να στηρίξουμε οικονομικά, ηθικά, κοινωνικά, οποιαδήποτε μάνα έχει μία κύηση που δεν τις αρέσει. Να σταθούμε δίπλα της, να κρατήσει το παιδί. Πλην κάποιων εξαιρέσεων, βιασμών».

Συνέχισε με το παράδειγμα βιασμού της 12χρονης και ανέφερε: «Το 12χρονο κοριτσάκι τι γίνεται; Που είναι οι 200 παιδοβιαστές και γιατί δεν μιλά κανείς για αυτό; Που είναι τα ονόματά τους;»

Διευκρίνισε αν υπαγορεύει τις πολιτικές του θέσεις η ορθοδοξία και μόνο αυτή. «Τις πολιτικές μου θέσεις τις υπαγορεύουν οι παραδοσιακές αξίες της χώρας μου. Μεγάλωσα με τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις μου και αυτός ο ψευτο – προοδευτισμός εμένα με βρίσκει απέναντι και είναι η άποψή μου. Όσοι ταυτίζονται με αυτές τις απόψεις, είναι μαζί μου.

Έχετε μπερδέψει την πρόοδο με το παρά φύσιν ζην, με τα περίεργα κακέκτυπα στερεότυπα που έρχονται από έξω. Εγώ θα διατηρήσω τη γλώσσα, με τον πολιτισμό, με την παράδοση, αυτό πιστεύω και αυτό θέλω να επιβάλλω στη χώρα μου.

Για παράδειγμα έχω μπροστά εδώ μια εικόνα θρησκευτικού βιβλίου. Δείτε εδώ, Ινδιάνα η Παναγία και Γκέισα. Η Παναγία είναι σε βιβλία της τρίτης Δημοτικού, βιβλία τρίτης Δημοτικού με γκέισα Παναγία. Αυτό δεν είναι πρόστυχο, δεν είναι ξενοφοβία; Γιατί δεν το καταγγέλλει κανένας από εσάς; Και πρέπει εμένα να με ρωτάτε για το Χριστιανισμό;»

«Εμείς θα παράγουμε το πετρέλαιο»

Σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη στο debate της ΕΡΤ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ενέργεια, ο κ. Βελόπουλος είπε:

«Εγώ θα ανέμενα να με ρωτήσετε γιατί δεν κάνουμε εξόρυξη στη χώρα μας, για να έχουμε δικό μας φυσικό αέριο και πετρέλαιο, ώστε να μην χρειαζόμαστε ούτε τη Ρωσία, ούτε την Αμερική, ούτε τη Σαουδική Αραβία. Αλλά, θα ρωτήσετε τον ελληνικό λαό, αν του αξίζει να πληρώνει πανάκριβα τα τρόφιμα του, να πληρώνει πανάκριβα το φυσικό αέριο για τη βενζίνη του, ενώ θα μπορούσε να έχει κάλλιστα τη δυνατότητα αυτή.

Από την άλλη, πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν πολλοί εφοπλιστές και γνωστοί που κάνουν λαθρεμπόριο πετρελαίου, το φέρουν στο Λακωνικό κόλπο και το κάνουν μεταγγίσεις. Γνωστή ιστορία. Άρα λοιπόν, γιατί να κερδίζουν οι εφοπλιστές και να μην κερδίζει ο λαός. Εγώ δεν το καταλαβαίνω. Να κερδίζω δηλαδή από το λαθρεμπόριο με τη Ρωσία πετρέλαιο ή άνθρακα και να μην κερδίζει ο ελληνικός λαός. Αν έχετε μια καλύτερη απάντηση να μου το πείτε και σε μένα.

Πάντως εγώ επιμένω στην εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου. Σύμφωνα με την ειδική έκθεση της Επιτροπής Υδρογονανθράκων, την οποία εγώ έχω μπροστά μου. Είναι μελέτη. Την έχουν όλοι. Η αξία των κοιτασμάτων στην Ελλάδα είναι περίπου 250 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χώρα μας. Αυτή είναι η μελέτη τους, καταγεγραμμένη. Είναι ειδικότεροι όλων.

Τι θα κάναμε εμείς και τι θα κάνουμε εμείς όταν γίνουμε κυβέρνηση. Θα κάνουμε ότι η Νορβηγία, θα εξορύξουμε το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, θα το συνδέσουμε με τις συντάξεις και με τους μισθούς και από εκεί θα καρπωθεί ο Έλληνας την υπεραξία. Ξέρετε ότι στη Νορβηγία παίρνουν 3.000 ευρώ σύνταξη λόγω της συνδέσεως αυτής. Θα το εφαρμόσουμε για τους Έλληνες για να μπορούν οι Έλληνες να παίρνουν αξιόλογες και αξιόπιστες συντάξεις.

Όσο για τον λόγο που δεν έχει στηρίξει ούτε ένα νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εφόσον θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να είναι ανεξάρτητη, δήλωσε πως: «Η πράσινη ενέργεια δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί, δεν αποθηκεύεται, είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της πράσινης ενέργειας. Δεν υπάρχει μέθοδος. Και διαβάζω στον κύριο Γιάννη Μπασιά (Πρόεδρο της Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων), ψάξτε να δείτε ποιος είναι και λέει “η πράσινη μετάβαση παγκόσμια είναι μια βίαιη οικονομική μετάβαση σε ένα μοντέλο που χρειάζεται τρισεκατομμύρια, που θα φορτωθούν στις πλάτες των λαών και όχι των μεγάλων κολοσσών που εμφανίζονται ως παίκτες”.

Άρα λοιπόν, εγώ θέλω να υπηρετήσω τον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα θα γίνει πετρελαιοπαραγωγός χώρα με την “ελληνική λύση”. Εμείς θα παράγουμε το πετρέλαιο και εμείς θα το κάνουμε εξαγωγή. Δεν λέμε όχι στη γεωθερμία, ούτε στα υδροηλεκτρικά άλλο η ανεμογεννήτρια που είναι τοξική και άλλο αυτό».

«Ο νέος μπορεί να πιέσει τον μεγαλύτερο να αλλάξει την Ελλάδα»

Σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα στο debate της ΕΡΤ σχετικά με την Νέα Γενιά, ο κ. Βελόπουλος είπε:

«Πώς θα εμπιστευτεί ένας νέος, πολιτικούς που επί 12 χρόνια του λένε ψέματα, του λένε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια ότι όλα θα πάνε καλά και συνεχώς βουλιάζουμε και βγαίνει ο κύριος Παπαδόπουλος – αξιότιμος πρώην υπουργός – και λέει ότι πάμε να ξαναβουλιάξουμε. Διαβάζουν τα παιδιά, δεν μπορεί να τα κοροϊδέψεις και από την άλλη πρέπει ως Βελόπουλος, προερχόμενος από τη Μακεδονία, να ζητήσω συγνώμη από τους γονείς των 57 ανθρώπων.

Το κάνω γιατί έχασα και φίλο κι εγώ, 30ετών φιλία, τον έχασα τον Γιώργο στα Τέμπη. Πραγματικά όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι “είχε φθορά η κυβέρνησή του, αλλά το ξεπεράσαμε”, ενοχλήθηκα σαν άνθρωπος και με πήρε η μητέρα του φίλου μου και μου λέει “τι είναι αυτά που λέει;”.

Εγώ ζητάω συγγνώμη και από αυτούς και από τα παιδιά τα αγγελούδια που χάθηκαν. Ζητώ συγγνώμη από τα νέα παιδιά για όλους, γιατί δεν κάναμε τίποτα και τους αναγκάζουμε να πάνε – και τους λένε τεμπέληδες – να δουλέψουν με 600 ευρώ στα κάτεργα των νησιών, με δέκα άτομα μαζί. Φαντάζομαι κανένας από τους κυρίους δεν θέλει το παιδί του να δουλέψει εκεί. Γιατί να δουλέψει το παιδί του φτωχού. Δεν τα καταλαβαίνω εγώ αυτά. Και πραγματικά αυτό που με ενοχλεί περισσότερο ότι υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι περισσότερο παιδιά από τα δικά μας παιδιά, τα βολεύουν με μετακλητούς, 18 – 19 – 20 – 22 χρονών και τα παίρνουμε σε θέσεις κλειδιά στο κόμμα. Που είναι η αξιοκρατία; Αυτό λέει ο νέος. Ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία. Κομματικός σωλήνας και αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα».

Όσο για το αν τον προβληματίζει ότι πάρα πολλά νέα παιδιά πιθανώς να μην καταφέρουν να ψηφίσουν στις πιθανές, δεύτερες εκλογές, τόνισε πως: «Για μένα είναι ίσως το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να γίνει να μην ψηφίσουν οι νέοι άνθρωποι, γιατί αυτοί μπορούν να κάνουν την αλλαγή. Ο νέος μπορεί να πιέσει τον μεγαλύτερο να αλλάξει την Ελλάδα. Ο παλιός είναι λίγο διαφορετική η αντίληψη του και τη σκέψη του. Ο νέος έχει όραμα, έχει ελπίδα. Αλλά ο νέος τι όραμα έχει όταν δεν μπορεί να κάνει οικογένεια γιατί παίρνει 600 ευρώ; Τι όραμα έχει όταν 700.000 Ελληνόπουλα συσπειρώθηκαν, εξοστρακίστηκαν στο εξωτερικό από τις πολιτικές των τριών κομμάτων; Αυτή την ελπίδα η “Ελληνική Λύση” μπορεί να την ξαναδώσει πίσω».

Η πολιτική «πικρία»

Στην ελεύθερη τοποθέτηση ο Κυριάκος Βελόπουλος στο debate της ΕΡΤ είπε:

«Να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό που μας έβαλε και τις δύο φορές και στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στην Ευρωβουλή. Να τους ευχαριστήσω επίσης, γιατί μου δώσανε τη δυνατότητα μετά από 4 ολόκληρα χρόνια ως πρόεδρος κόμματος να συναντήσω τέσσερις δημοσιογράφους σήμερα στη ζωή μου, γιατί δεν τους συνάντησα ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι δεν μας φιλοξένησαν ποτέ στα κανάλια τους. Μηδέν παρουσίες στον ΣΚΑΙ, μηδέν στο Μέγκα, μηδέν παρουσίες στο Σταρ. Το λέω αυτό γιατί δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε το δικό μας μήνυμα. Εξαιρώ τον ΑΝΤ1 και την ΕΡΤ για να είμαι ακριβοδίκαιος και λίγο Alpha, αν και δεν παρουσιάστηκα ποτέ εγώ ο ίδιος. Και αυτό είναι μια πικρία – εντός εισαγωγικών – πολιτική.

Γιατί δεν μπορέσαμε ποτέ, κύριε Κουβαρά, να πούμε αυτό που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει. Αρκεί στο τιμόνι της χώρας να υπάρξει ένας άνθρωπος που αγαπάει την πατρίδα, αγαπάει το έθνος, αγαπάει όλα αυτά που μας ενώνουν. Να κάνουμε πραγματικά υπερήφανους τους Έλληνες. Να έχεις πρόγραμμα αλλά να μην λες ψέματα ότι έχεις πρόγραμμα.

Έχω μπροστά μου το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για να μη λέμε ότι θέλουμε. Έχω το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, 50 σελίδες, σαν να διαβάζετε έκθεση ιδεών, έχω το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητώ συγγνώμη που το έκανα αλλά πραγματικά τόση ώρα περιμένω να μου πουν τι θα κάνουμε για την πατρίδα και όλοι μιλούν για διαχείριση δανεικών.

Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα απλό πράγμα. Έχουμε το σχέδιο. Όλοι αυτοί που διορίστηκαν και παίρνουν 7 χιλιάρικα το μήνα και 6 χιλιάρικα, όλοι αυτοί που βολεύτηκαν και ξεβόλεψαν τα ελληνόπουλα. Επιτέλους αξιοκρατία στη χώρα, ίσες ευκαιρίες, ισονομία, όχι ακαταδίωκτο θα καταδιώξουμε τους ακαταδίωκτους. Και πρέπει να πω και κάτι ακόμα. Είναι ευχής έργον και εύχομαι στο Θεό κάποια στιγμή οι Έλληνες να ενώσουν δύο συνθήματα των δύο πλευρών, “Πατρίδα, Ορθοδοξία, οικογένεια” και “ψωμί, παιδεία, ελευθερία” να ενώσουμε δυνάμεις.

Έρχονται δύσκολες μέρες. Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό δεν λέει όλη την αλήθεια. Από το 2020 είχα προειδοποιήσει το ελληνικό Κοινοβούλιο. Είχα προειδοποιήσει, έρχεται ενεργειακή κρίση, έρχεται πείνα και δεν μας άκουσε κανείς. Για εμάς στην ελληνική λύση είναι δέσμευση. Να ξανακάνουμε τους Έλληνες περήφανους. Μπορούμε. Έχουμε πρόγραμμα 400 σελίδων. Όποιος θέλει το διαβάζει. Όποιος θέλει επιλέγει ελληνικά, τίμια και κυρίως με αξιοπρέπεια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος