Εκκένωση του Ελληνικού ζήτησε ο Κυρ.Μητσοτάκης

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ελληνικό, μια ημέρα πριν την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, στη Σάμο, οδήγησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ζητήσει την άμεση εκκένωση του χώρου φιλοξενίας .

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, είδε από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν και συνομίλησε με πρόσφυγες, αλλά και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που έφτασαν στην περιοχή. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την άμεση εκκένωση του Ελληνικού κάνοντας λόγο για τραγικές συνθήκες.

«Οι συνθήκες, δυστυχώς, εδώ πέρα είναι τραγικές και θα βαίνουν επιδεινούμενες όσο μπαίνει το καλοκαίρι. Οι δήμαρχοι της περιοχής, εδώ και πολλούς μήνες έχουν, κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση οι άνθρωποι αυτοί να μετακινηθούν σε ένα αποδεκτό χώρο φιλοξενίας» τόνισε καταγελώντας τις πρακτικές της κυβέρνησης.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση συνεχίζει να κωλυσιεργεί και τα πράγματα κάθε μέρα που περνά, θα γίνονται χειρότερα. Ζητώ και σήμερα από τον αρμόδιο υπουργό να κινηθεί τάχιστα έτσι ώστε να εκκενωθεί ο χώρος αυτός. Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί μια νέα Ειδομένη στο κέντρο της Αθήνας, είναι μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης παρέμεινε για αρκετή ώρα στο ισόγειο του κτιρίου όπου σε ένα δωμάτιο απασχολούνται τα μικρά παιδιά και συνομίλησε με αρκετές οικογένειες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αμέσως μετά ενημερώθηκε και από τους δημάρχους Γιώργο Παπανικολάου, Γιάννη Κωνσταντάτο και Διονύση Χατζηδάκη, που έφτασαν στο σημείο μόλις έμαθαν για την επίσκεψη, ενώ συνομίλησε και με τους άντρες της αστυνομικής δύναμης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος