Ειδικό Δικαστήριο: Για πιέσεις από τον Δ. Παπαγγελόπουλο μίλησε στην κατάθεσή της η Γ. Τσατάνη

Array

Για πιέσεις από το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και «άγρια καταδίωξη» της με αποτέλεσμα την υπηρεσιακή και ηθική της βλάβη μίλησε στην κατάθεση της, στο Ειδικό Δικαστήριο, η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στον πόλεμο που όπως είπε, δέχτηκε αλλά και τη δημόσια διαπόμπευσή της, λόγω των χειρισμών της στην υπόθεση του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

«Έχω υποστεί, μεγάλες πιέσεις και αδιανόητη καταδίωξη. Δεν ξύπνησα ένα πρωί να καταγγείλω έναν παντοδύναμο τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και μετά να υποστώ όσα υπέστην. Άλλωστε την αναφορά μου την υπέβαλα θεσμικά και αθόρυβα», είπε η κ. Τσατάνη η οποία τόνισε πως ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε, το 2015, όταν σε συντονιστική συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση μεταξύ αρμοδίων δικαστικών παραγόντων από Ελλάδα και Κύπρο, παρουσία της, εισήλθε ο κ. Παπαγγελόπουλος διεκδικώντας να την παρακολουθήσει. Η ίδια, επισήμανε, ότι αρνήθηκε ότι μπορεί να παραστεί ο αναπληρωτής υπουργός, και του ζήτησε να εξέλθει από την αίθουσα. Στην συνέχεια έγινε αποδέκτης μπαράζ δημοσιευμάτων με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και απαξιωτικά σχόλια σε βάρος της και σε βάρος μελών της οικογένειας της.

Η μάρτυρας επικαλέστηκε μεταξύ άλλων τις δηλώσεις του κατηγορούμενου έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου δήλωσε ότι η «κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί άλλα δικαστικά πραξικοπήματα», ενώ ισχυρίστηκε ότι σε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες που ακολούθησαν ο πρώην υπουργός την απείλησε με φράσεις όπως «αν θέλεις να κάνεις Χριστούγεννα στο σπίτι σου, με την οικογένεια σου…», «κρατάς στα χέρια σου βόμβα που θα σκάσει», «υπάρχει ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος σου».

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας από την πλευρά των συνηγόρων της Ελένης Τουλουπάκη ζητήθηκε από το δικαστήριο να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία προκειμένου να ασκηθεί μήνυση για ψευδορκία σε βάρος του πρώην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου για όσα κατάθεσε κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης επί δύο ημέρες.

Λαμβάνοντας το λόγο στο σημείο αυτό ο κ. Παπαγγελόπουλος, κατηγόρησε τον κ. Αθανασίου, ότι ψεύδεται :

«Όλα όσα είπε είναι ψέματα! Εάν ψεύδεται, έχει διαπράξει ψευδορκία. Εάν όσα κατέθεσε είναι αληθή, έχει διαπράξει κατάχρηση εξουσίας ή παράβαση καθήκοντος.

Εάν ισχύουν όσα λέει, έπρεπε να σχηματίσει δικογραφία σε βάρος μου. Το λιγότερο να αναφερθεί αρμοδίως για παράβαση καθήκοντος και το περισσότερο για κατάχρηση εξουσίας.

Εάν ψεύδεται, φαίνεται η παντελή έλλειψη ήθους του, που πρόδωσε μία φιλία 40 ετών και η παντελής αχαριστία του».

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος