Εγκαίνια της έδρας του ENISA στην Αθήνα – Κυρ. Πιερρακάκης: Η ψηφιοποίηση απαιτεί ενίσχυση της κυβερνοαφάλειας

Στην κυβερνοαπειλή που αυξάνεται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τα εγκαίνια στo Χαλάνδρι, του κτιρίου που αποτελεί την έδρα του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

«Όσο ψηφιοποιούμε το κράτος εκ των πραγμάτων, το βλέμμα στρέφεται στην ενίσχυση της κυβερνοαφάλειας. Η αλλαγή στην κυβερνοασφάλεια δεν χρειάζεται μόνο τεχνολογική αλλαγή αλλά και αλλαγή στην κουλτούρα. Είναι τιμή μας που ο ENISA βρίσκεται στη χώρα μας αλλά είναι σημαντικό να γίνουμε εκτός από χώρα που φιλοξενεί τον Οργανισμό και χώρα που τον αξιοποιεί».

«Ο πόλεμος δεν συμβαίνει μόνο στους δρόμους του Κιέβου και της Μαριούπολης αλλά και σε επίπεδο κυβερνοασφάλειας. Ο ENISA είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για να χτιστεί η ανθεκτικότητα της κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη» είπε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και συνεχάρη τον κ. Πιερρακάκη για την ενίσχυση του πλαισίου της κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος