Έφη Αχτσιόγλου: 11% αύξηση του κατώτατου μισθού και 27% για τους νέους κάτω των 25 ετών

«Προχωράμε σε μια εμβληματική για την κυβέρνησή μας πράξη, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως είχαμε δεσμευτεί» επισημαίνει με ανάρτησή στο Twitter η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται πλέον στα 650 ευρώ, από τα 586 ευρώ και τα 510 ευρώ για τους νέους έως 25 ετών. Θα ισχύσει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις από 1η Φεβρουαρίου» τονίζει η κ. Αχτσιόγλου.

Σε νέα ανάρτησή της, η υπουργός Εργασίας με γράφημα καταδεικνύει το ποσοστό της αύξησης: «11% αύξηση του κατώτατου μισθού και 27% για τους νέους κάτω των 25 ετών».

Νωρίτερα σε συνέντευξή της στο «News 24/7» η κ. Αχτσιόγλου είχε κάνει λόγο για καταλυτικό βήμα στην πορεία ανάταξης της αγοράς εργασίας.

«Με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών κάνουμε πράξη την κορυφαία δέσμευσή μας, αλλά και το χρέος μας απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας», υπογραμμίζει η υπουργός και, συγκεκριμένα, τονίζει: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού συνιστά το καταλυτικό βήμα στην πορεία ανάταξης της αγοράς εργασίας, ενός στόχου που υπηρετούμε από την πρώτη στιγμή με θεσμικές παρεμβάσεις προστασίας και ενίσχυσης των εργατικών δικαιωμάτων, με τη μείωση της ανεργίας, με την καταπολέμηση της εργοδοτικής παραβατικότητας, με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα». Και προσθέτει: «Η έξοδος από τα μνημόνια και η ανάπτυξη της οικονομίας αποκτούν έτσι πραγματικό νόημα, μέσα από τη βελτίωση της ζωής και του εισοδήματος των πολλών, όλων αυτών που έπληξε η κρίση και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της περιόδου 2010-2014, όλων αυτών που οι τότε κυβερνήσεις αντιμετώπισαν ως αναλώσιμους».

Επιπλέον, η υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι «χρέος μας είναι οι εργαζόμενοι να βρεθούν στο προσκήνιο της νέας εποχής που ξεκίνησε για τη χώρα μας μετά την 21η Αυγούστου 2018» και προσθέτει: «Η προσπάθειά μας για τη βελτίωση της θέσης του κόσμου της εργασίας είναι διαρκής και συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε στην πράξη».

Πηγή ΕΡΤ, News 24/7

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος