Ε. Τσακαλώτος: Η ενισχυμένη εποπτεία για όλες τις χώρες είχε ημερομηνία λήξης

Με δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρθηκε στην έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως: «Σήμερα ο κ. Σταϊκούρας μας ανακοίνωσε ότι δρομολόγησε την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία.

Να του θυμίσουμε ότι η ενισχυμένη εποπτεία για όλες τις χώρες (Κύπρος, Ιρλανδία, Πορτογαλία) είχε ημερομηνία λήξης.

Να σημειώσουμε το προφανές: ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την ενισχυμένη εποπτεία αν δεν έχει βγει πρώτα από το μνημόνιο. Και το 2015 εμείς δεν είχαμε την ευκαιρία να βγούμε από κάποια ενισχυμένη εποπτεία γιατί απλούστατα εσείς δεν μας βγάλατε από το μνημόνιο. Και απλώς μας αφήσατε με 21 δις αποπληρωμές για το 2015, χωρίς ταμειακά διαθέσιμα και χωρίς πρόσβαση στις αγορές.

Να του θυμίσουμε ότι το 2018 που βγαίναμε από τα μνημόνια είχαμε ορίζοντα εξόδου από την ενισχυμένη εποπτεία το 2022, την ώρα που η ΝΔ και τα φιλικά της μέσα φώναζαν είτε ότι πρέπει να πάρουμε πιστοληπτική γραμμή – δηλαδή μνημόνιο – είτε ότι υπογράφαμε 4ο μνημόνιο.

Να πούμε λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο στον Χρήστο Σταϊκούρα που γράφει ότι δρομολόγησε – τη δρομολογημένη από το 2018 – έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία. Ότι η ΝΔ – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – κατάφερε να μην εκτροχιάσει τη χώρα όπως το 2009. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θωράκισε την χώρα τόσο που πράγματι χρειάζεται προσπάθεια για να την ρίξουν στα βράχια. Βέβαια δεν υποτιμώ την ικανότητα της ΝΔ να χρεοκοπεί την χώρα. Έχουν παράδοση και ταλέντο.

Να πούμε όμως και ένα μπράβο στα ΜΜΕ που τότε μιλούσαν για τέταρτο μνημόνιο και τώρα μιλάνε για έξοδο. Κοίτα να δεις κάτι πράγματα….».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος