Έ. Αχτσιόγλου: Φιάσκο και επιχειρησιακή κατάρρευση με ευθύνη ΝΔ – Να παραιτηθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου για τη δολοφονική επίθεση σε φίλαθλο της ΑΕΚ από ακροδεξιούς Κροάτες και ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κάνοντας λόγο για «φιάσκο» και «επιχειρησιακή κατάρρευση». «Εχθές χάθηκε ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος άνθρωπος δολοφονήθηκε, είναι μια ασύλληπτη τραγωδία», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συζητήσουμε πολιτικά, και πολιτικά «την ευθύνη την φέρει γι’ αυτό το τραγικό γεγονός ακέραια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Συμπλήρωσε ότι ναι μεν «μπορούμε να συζητήσουμε αναλυτικά για τον χουλιγκανισμό και να πούμε πόσο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα είναι, όμως η δολοφονία αυτού του νέου ανθρώπου δεν θα είχε συμβεί εχθές και ούτε αυτά θα τα συζητούσαμε σήμερα αν η κυβέρνηση είχε κάνει αυτά που όφειλε να κάνει».

Αφού σημείωσε ότι «είναι αδιανόητο, ασύλληπτο επιχειρησιακό φιάσκο για το οποίο έχει την απόλυτη ευθύνη η Νέα Δημοκρατία» εξήγησε: «από τη στιγμή που έχεις ενημέρωση ότι μια τέτοια μάζα ατόμων επρόκειτο να εισέλθουν στη χώρα, με τέτοιες βίαιες διαθέσεις και από τη στιγμή που υπήρχε πλήρης ενημέρωση, πόσοι θα είναι αυτοί, μέχρι και τα στοιχεία των πινακίδων τους, τι πρόκειται να κάνουν, δηλαδή μιλάμε για δεκάδες ανθρώπους οι οποίοι ενώ ήταν γνωστό ότι πρόκειται να εισέλθουν στη χώρα εισέρχονται, διασχίζουν τη μισή Ελλάδα, φτάνουν στο κέντρο της Αθήνας, επιβιβάζονται στο μετρό ανενόχλητοι, αποβιβάζονται στη Φιλαδέλφεια και λειτουργούν κατ’ αυτόν τον δολοφονικό τρόπο απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι είχαν μαζευτεί για να δουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου ή ακόμα ήταν οικογένειες εκεί με παιδιά. Εδώ έχουμε την μέγιστη, την απόλυτη ευθύνη για ένα αδιανόητο φιάσκο, το οποίο κατέληξε στην απώλεια της ζωής ενός ανθρώπου και απορώ πραγματικά, είναι δυνατόν ο αρμόδιος υπουργός να μένει στη θέση του αυτή τη στιγμή;».

Ξεκαθάρισε ότι «ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, γιατί έχει την απόλυτη ευθύνη» και πρόσθεσε: «μου φαίνεται αδιανόητο που μια ολόκληρη κυβέρνηση συγκαλύπτει πολιτικά αυτό το γεγονός». Ακόμα υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν αιώνιες δικαιολογίες, δεν γίνεται αιωνίως να συζητάμε για τα γενικά, κοινωνικά, πολιτικά φαινόμενα προκειμένου να τα φέρουμε ως άλλοθι και ως δικαιολογία για τις αδιανόητες και τραγικές ανεπάρκειες της κυβέρνησης». Σε ερώτηση αν όλα αυτά τα ζητήματα κρίθηκαν στις εκλογές, η Έφη Αχτσιόγλου διερωτήθηκε: «Οι απώλειες ανθρωπίνων ζωών κρίθηκαν στις εκλογές;» και υπογράμμισε πως «είναι μια ασύλληπτη προσβολή της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος, είναι μια ασύλληπτη προσβολή και των ίδιων των πολιτών και της νοημοσύνης. Κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν δικαιολογεί τέτοιου μεγέθους επιχειρησιακή κατάρρευση».

Τέλος, μιλώντας για το κείμενο υποστήριξής της για τις σεξιστικές επιθέσεις που δέχθηκε, αλλά και τις δηλώσεις συμπαράστασης από όλους τους συνυποψηφίους της, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε πως «είναι βάσιμα αυτά που λένε οι συντρόφισσες, δηλαδή πράγματι εξακολουθεί να υπάρχει στην ελληνική κοινωνία έντονο σεξιστικό υπόβαθρο, απόρροια μιας σκληρά δομημένης πατριαρχικής κοινωνίας». Τόνισε ότι «αυτό υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό στα ΜΜΕ, δυστυχώς υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην πολιτική και δυστυχώς – για να είμαστε ειλικρινής – υπάρχει σε πολύ μικρότερο βαθμό και στην Αριστερά, μπορεί να μην είναι το κυρίαρχο, αλλά δυστυχώς υπάρχει». Ανέφερε, δε, ότι «δεν νομίζω ότι οι χαρακτηρισμοί από συντρόφους “περί καλλιστείων” ή τέτοιου τύπου γλώσσες που έχουν χρησιμοποιηθεί μπορούν να γίνονται ανεκτοί μέσα στην Αριστερά, διότι αποτελούν μεταφορά σεξιστικών προτύπων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος