Έ. Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ: Όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενωμένες απέναντι στην τουρκική ρητορική (video)

Array

«Απέναντι σε αυτές τις τελείως ανεδαφικές τοποθετήσεις, είμαστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενωμένες», επισήμανε η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ,σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Πρόσθεσε ακόμη, μεταξύ άλλων: «Κανείς δεν μπορεί να κάνει εικασίες και καλό είναι να μη γίνονται εικασίες. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να είμαστε και νομίζω πως είμαστε από κάθε άποψη και στην ασφάλεια και στις Ένοπλες Δυνάμεις απολύτως έτοιμοι για να προστατεύσουμε το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Νομίζω ότι αυτό είναι διασφαλισμένο και δεν θα πρέπει να μας απασχολεί να μας ανησυχεί σε βαθμό παραπάνω από ότι του αντιστοιχεί. Αυτό που όμως θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε είναι ότι θα πρέπει να απαιτήσουμε πια και από τους εταίρους μας να έχουν μια πολύ πιο παρεμβατική στάση απέναντι στα ζητήματα αυτά».

Για το ζήτημα της πανεπιστημιούπολης, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Από την πλευρά μας η Ελληνική Αστυνομία οφείλει είναι υποχρέωσή της να παρεμβαίνει σε κάθε εγκληματική δραστηριότητα. Είναι υποχρέωσή της αυτό και θα έπρεπε να το κάνει κάθε στιγμή. Εδώ τι συμβαίνει; Τι συνέβη; Είχαμε μια προφανή εγκληματική δραστηριότητα, η οποία εξελισσόταν εδώ και πάρα πολύ καιρό από ότι είδαμε και από τον υπουργό που ήταν χθες στο δελτίο σας φάνηκε να ήταν σε γνώση της αστυνομίας, ενδεχομένως και της κυβέρνησης, ότι αυτή η δραστηριότητα υπήρχε εδώ και χρόνια».

Ερωτηθείσα για το αν ο κ. Τσίπρας κατόπιν της χθεσινής ενημέρωσής του στην Ευρωπαία Επίτροπο και αναφέροντας ότι ανησυχεί για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, εννοούσε μόνο τις παρακολουθήσεις ή και κάτι άλλο, η ίδια ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Υπάρχει μια υποβάθμιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια επί της διακυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη. Το ένα ζήτημα είναι το ζήτημα των παρακολουθήσεων, το οποίο εξελίσσεται σε ένα διπλό σκάνδαλο, γιατί είναι αφενός η ίδια η παρακολούθηση ως σκάνδαλο και ιδίως η παρακολούθηση αρχηγού πολιτικού κόμματος, ευρωβουλευτή πολιτικών προσώπων δημοσιογράφων. Το δεύτερο ζήτημα είναι η προσπάθεια συγκάλυψης. Αυτό διότι αυτό που εξελίσσεται στην εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή ήταν μια προσπάθεια συγκάλυψης. Δηλαδή ότι η εξεταστική δεν θα ρίξει καθόλου φως, ότι ο τρόπος που λειτουργεί η πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή είναι μια ξεκάθαρη εργαλειοποίηση προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος