Δραγασάκης στην ΕΡΤ: Δεν υπάρχει επιχείρημα για να κόψουμε τις συντάξεις (video)

Έμφαση στην υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής με επίκεντρο τον εργαζόμενο και την κοινωνία και ορίζοντα 10ετίας, ως τον ασφαλέστερο μηχανισμό μετάβασης από τα μνημόνια στη μεταμνημονιακή εποχή, έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Χαρακτήρισε μάλιστα ως πρώτο βήμα αυτής της στρατηγικής τη θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού. Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, όπως τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης, υπάρχουν εγχώριες δυνάμεις οι οποίες θέλουν να βρισκόμαστε διαρκώς σε μνημόνια. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναγνώρισε ως κύριο πρόβλημα στην Ελλάδα την ανισότητα των φόρων, ενώ επιβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ακύρωση του μέτρου περικοπής των συντάξεων.

Μιλώντας χθες το βράδυ στη δημόσια τηλεόραση και στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα», ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα γίνει τελικά η περικοπή, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για διαρθρωτικό μέτρο που αφορά τη βιωσιμότητα των ταμείων. «Για πρώτη φορά μπορούμε να μιλάμε για ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και δεν υπάρχει επιχείρημα για να κόψουμε τις συντάξεις», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση συζητά με τους θεσμούς ειδικά γι’ αυτό το ζήτημα, που νομοθετήθηκε» -όπως είπε- «έπειτα από τις πιέσεις μόνο του ΔΝΤ».

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ακόμη ότι στην Ελλάδα υπήρχαν και υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να βρισκόμαστε διαρκώς σε μνημόνια, κάνοντας λόγο για εκχυδαϊσμό της προσπάθειας του ΥΠΟΙΚ για τις συντάξεις.

Αναφερόμενος στη μεταμνημονιακή εποχή τόνισε ότι η γέφυρα είναι η αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης, λέγοντας πως δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά και να ορθοποδήσει η κοινωνία.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, την χαρακτήρισε αναγκαία και εθνικά συμφέρουσα λύση, προσθέτοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία πολύ ευρύτερη από αυτή που διαφαίνεται τώρα.

Δείτε εδώ την εκπομπή «Επόμενη Μέρα»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος