Δόμνα Μιχαηλίδου για υπόθεση Κολωνού: Ανάγκη δημιουργίας μηχανισμών, για μαρτυρίες πολιτών

«Πρέπει να δούμε όλοι μαζί τι ανασύνταξη πρέπει να κάνουμε, έτσι ώστε να προλαμβάνουμε και όχι μόνο να αντιμετωπίζουμε περιστατικά, όπως η υπόθεση φρίκης της 12χρονης στον Κολωνό» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ  η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Επιπλέον τόνισε πως «Ως πολιτεία έχουμε κάνει πράγματα. Φαίνεται πως δεν επαρκούν. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση, να δημιουργήσουμε τέτοιους μηχανισμός, που βοηθούν τους πολίτες να μιλάνε, να ακούν και να βλέπουν παραπάνω».

Όπως υπογράμμισε η κα Μιχαηλίδου «έχουμε γραμμές παιδικής προστασίας. Εθνικό κέντρο κοινωνικής αλληλεγγύης 1107. Καλύτερα να έχουμε 100 καταγγελίες, που να είναι ψευδείς, παρά να μην έχουμε μαρτυρίες»

Όπως επισήμανε «οι κοινωνικοί λειτουργοί των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων οφείλουν και κάνουν την κοινωνική έρευνα τόσο σε κομμάτι πρόληψης όσο και σε κομμάτι αντιμετώπισης. Αυτοί είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι δίπλα μας υπεύθυνοι να καταλάβουν και μετά να στοιχειοθετήσουν είτε μετά από καταγγελία είτε αυτεπαγγέλτως να στοιχειοθετήσουν περιστατικά κακοποίησης παιδιών στην εισαγγελία. Πολλές φορές υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο δήμος Αθηναίων έχει έξι κοινωνικούς λειτουργούς»

Όπως υπογράμμισε η Δόμνα Μιχαηλίδου «ήδη έχω στείλει επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών ότι χρειαζόμαστε περισσότερους κοινωνικούς λειτουργούς»

«Μια οικογένεια η οποία έχει οκτώ παιδιά και είναι στα επιδόματα, χρειάζεται οικονομική ενίσχυση. Πρέπει αυτομάτως, να έχουμε ένα καμπανάκι από πλευράς κοινωνικών λειτουργών που θα παρακολουθούν τις συνθήκες διαβίωσής της και εάν χρειάζονται ψυχοκοινωνική στήριξη»

Δημήτρης Παπαστεργίου – Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Αδιανόητο στις στελεχωμένες κοινωνικές υπηρεσίες τέτοιες καταγγελίες να έχουν πέσει στο κενό

Σε παρέμβασή του ο Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικάλων και Πρόεδρος ΚΕΔΕ σημείωσε πως «φέτος που αρχίσαμε πλέον και πάλι να δικαιούμαστε προσωπικό και πήραμε αρκετό προσωπικό ή το περιμένουμε να στελεχώσουμε εκεί που δεν έχουμε πλέον και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Γιατί στις στελεχωμένες κοινωνικές υπηρεσίες θεωρώ αδιανόητο τέτοιες καταγγελίες να έχουν πέσει στο κενό»

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος