Δολοφονία 28χρονης: Πολιτική αντιπαράθεση για τα λάθη και τις παραλείψεις

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τα λάθη και τις παραλείψεις στην υπόθεση δολοφονίας της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τη νέα γυναικοκτονία, οπως την χαρακτήρισε, ανέφερε ότι είναι ενα μεγάλο και σοκαριστικό ζήτημα με συνδυασμό ανατριχιαστικών παραγόντων ,που δημιούργησε αναστάτωση στην ελληνική κοινωνία και αποτελεί φιάσκο για την ΕΛΑΣ. Ισχυρίστηκε ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών , οτι έχουν γίνει βήματα προς αυτό και ότι υπάρχουν και καλές περιπτώσεις τις οποίες υποτιμούμε και αγνοούμε. Μίλησε για συγκυρία λαθών στην συγκεκριμένη περίπτωση,και  αναφέρθηκε στην ύπαρξη του φρουρού που είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και αναρωτήθηκε ποιός νόμος το επιτρέπει αυτό, Εκανε λόγο και για την ύπαρξη αυξημένης εγκληματικότητας που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και χαρακτήρισε  εφιαλτική την υψηλή εγκληματικότητα στους εφήβους  . Η κυβέρνηση πρόσθεσε θα συνεχίσει την προσπάθεια για  τον περιορισμό της εγκληματικότητας και  για την αποκατάσταση του αισθήματος της ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία  και το θέμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία και όχι ως πολιτική αντιπαράθεση 

Το μέλος της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε ως αδιανόητο το γεγονό της δολοφονίας μπροστά στο φρουρό το αστυνομικού τμήματος, μίλησε για έλλειψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων και για παντελή έλλειψη λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος , γεγονός που δημιουργεί τεράστιο ζήτημα ανασφάλειας . Υπογράμμισε οτι η κυβέρνηση έχει αντικειμενικές και πολιτικές ευθύνες και υποστήριξε οτι θα έπρεπε ο κ Χρυσοχοίδης  να παραιτηθεί  αν και , όπως πρόσθεσε, η παραίτηση δεν λύνει το πρόβλημα και υπάρχει ανάγκη για ύπαρξη νέας κατάστασης διότι η κυβέρνηση στο θέμα της  ασφάλειας τα πάει από το κακό στο χειρότερο.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε οτι η Κυβέρνηση έχει αποτύχει στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών η οποία έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα  και έχει δώσει προτεραιότητα στην ανομία στα Πανεπιστήμια, στις καταλήψεις, στις εφόδους σε σπίτια των πολιτών και την πανεπιστημιακή αστυνομία την οποία στελέχωσε με το πελατειακό σύστημα προσλαμβάνοντας άτομα χωρίς καμία επαγγελματική ικανότητα. Το κράτος, είπε, δεν λειτουργεί . Εχουμε συνέχεια γυναικοκτονίες, δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό και αυτό οφείλεται στο πελατειακο σύστημα πρόσληψης. Υποστήριξε οτι η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ, εχει τεράστια  ευθύνη και η εμπιστοσύνη των πολιτών έχει μειωθεί . Αναρωτήθηκε εαν στα υπάρχοντα κέντρα ενδοοικογενειακής βίας υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό  και πρόσθεσε ότι δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη σε εναν υπουργό ο οποίος ,οπως είπε, είχε υπογράψει για να βγουν στη δημοσιότητα οι οροθετικές γυναίκες. Κατηγόρησε τη ΝΔ γιατί αρνείται τον όρο Γυναικοκτονία και τόνισε οτι πρέπει να ονοματιστεί η βαρύτητα του εγκλήματος  και  να υπάρξουν ποινές διότι ,όπως είπε, οι ποινικές αποφάσεις διαμορφώνουν συνειδήσεις. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος