Διπλωματικό μπρα ντε φερ για τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία

Εντείνονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης, σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο, σχετικά με την υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία, την καλή γειτονία με την Τουρκία και στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της, αλλά θα πρέπει ο σεβασμός των συνόρων να είναι σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, των συνθηκών της Λωζάνης, των Παρισίων, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας, επισήμανε από τη Νίσυρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας στην προκλητική επίθεση που δέχθηκε από τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Αν η Τουρκία χρησιμοποιήσει τους δυο στρατιωτικούς σαν πιόνια στη διπλωματική σκακιέρα, θα αντιδράσουμε με τρόπο που θα το μετανιώσει, προειδοποίησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση, συνέστησε απο τη Ρόδο ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πάμε για μια μακρά περιπέτεια και δεν γνωρίζω πότε θα λήξει το θέμα της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτών, δήλωσε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 στην ΕΡΤ η Ντόρα Μπακογιάννη. Η κυβέρνηση δεν επιδιώκει ενιαίο εθνικό μέτωπο, συμπλήρωσε.

Στην επιτάχυνση της έρευνας που διεξάγει η τουρκική εισαγγελία  ώστε να οριστεί το συντομότερο δυνατό τακτική δικάσιμος, επικεντρώνει τις προσπάθειές του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρεσβευτή.

Στην τουρκική  Δικαιοσύνη, η οποία – όπως είπε – «θα πράξει τα δέοντα» παρέπεμψε το θέμα ο Τούρκος πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος