Δημήτρης Μάντζος: Εγγυήσεις ότι τα F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας – Ανοιχτά πανεπιστήμια και διάλογος

Να υπάρξουν εγγυήσεις ώστε να διασφαλιστεί ότι τα F-16 που θα προμηθευτεί η Τουρκία από τις ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας , ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και Τομεάρχηςε Εξωτερικών Δημήτρης Μάντζος , μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στον Αλφόνσο Βιτάλη στην εκπομπή «Σε ρυθμούς Επικαιρότητας», με αφορμή την έγκριση από το Στειτ Ντιπάρτμεντ προμήθειας F-35 στην Ελλάδα και F-16 στην Τουρκία.

Όπως είπε η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβάλλει στις ΗΠΑ που θα προμηθεύσουν οπλικά συστήματα . Πρόσθεσε πως είναι βέβαια παρακινδυνευμένο να υπολογίζει κανείς πως η Τουρκία θα τηρήσει εγγυήσεις γιατί δεν κινείται με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και είναι μια «αναθεωρητική δύναμη». Επίσης σημείωσε πως η Τουρκία ήταν σε ένα συνεχές παζάρι με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία με στόχο να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη.

Ο κ. Μάντζος ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στην Κοινή Εξωτερική και Αμυντική    Πολιτικής  της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν΄όψει και επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων και ιδιαίτερα αυτή των ΗΠΑ και του ενδεχομένου επανεκλογής του κ. Τραμπ.

Αναφερόμενος στο επικείμενο νομοσχέδιο για μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά και τις κινητοποιήσεις-καταλήψεις επεσήμανε πως οι κινητοποιήσεις των φοιτητών είναι συνταγματικό δικαίωμα όταν μάλιστα υπάρχει αίσθηση ότι πλήττονται τα δημόσια ΑΕΙ. Σημείωσε πάντως ότι οι φοιτητές να επιλέγουν να προστατεύσουν αυτό που υπερασπίζεται ένα ανοιχτό Πανεπιστήμιο δηλαδή την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την ελεύθερη λειτουργία ενός ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Τόνισε πως ο Υπουργός Παιδείας δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο διάλογο για την Πανεπιστημιακή εκπαίδευση και αναστέλλει την συζήτηση για το άρθρο 16 του Συντάγματος και προχωράει σε ένα πείραμα με παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων και σε μια νέα αγορά εργασίας με δημιουργία μη κρατικών Παν/μιων πολλών ταχυτήτων.

Επίσης επεσήμανε την ανάγκη εκτεταμένος διάλογος για την Παιδεία, την αναβάθμιση και την επαρκή χρηματοδότηση των ΑΕΙ.

Ο κ. Μάντζος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο και την τεκνοθεσία, επεσήμανε πως στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έγινε ουσιαστικός διάλογος όπου διατυπώθηκαν και ενστάσεις και προβληματισμοί . Η ΝΔ είπε έκανε φροντιστήριο για να πείσει τους βουλευτές της , εμείς κάναμε διάλογο.. Ό  πως είπε στη νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα απαντηθούν τεκμηριωμένα οι ανησυχίες βουλευτών ώστε να υπάρχει ισότιμη συμμετοχή όλων στην κοινωνική ζωή και σεβασμός και προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού . Όπως σημείωσε , θα πάμε για «ΝΑΙ» επί της αρχής και θα συνεχίσουμε με θέσεις χωρίς κομματική πειθαρχία, χωρίς απειλές και διαγραφές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος