Κ. Μητσοτάκης: Η Ε.Ε. έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας (live+video)

Δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος λίγο πριν από τις 10 το πρωί δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη από το κείμενο συμπερασμάτων.

Η δήλωση του πρωθυπουργού

“H ΕΕ έστειλε χτες ένα σαφές μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας. Ξεκαθάρισε με απόλυτη σαφήνεια ότι η άρση κάθε μονομερούς ενέργειας αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση των σχέσεων ΕΕ- Τουρκίας που το επιθυμούμε όλοι μας. Κατέστησε όμως ταυτόχρονα απολύτως σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις εάν η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική της συμπεριφορά. Η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη και προσβλέπουμε στην έναρξη των διερευνητικών επαφών όπως και τα δύο μέρη έχουν δεσμευτεί”.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν μετά από αίτημα του τελευταίου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τρέχοντα θέματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με έμφαση στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και στην πρόοδο του φιλόδοξου σχεδίου της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κ. Μητσοτάκης: Η Ε.Ε. έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας (live+video)Νωρίτερα ο πρόεδρος της Κυπριακή Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει μετά το πέρας της Συνόδου, γύρω στις 4 το απόγευμα.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις της ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος