Διήμερο κρίσιμων επαφών του πρωθυπουργού σε Βρυξέλλες και Βερολίνο

Οι τελευταίες εξελίξεις με τις αντιδράσεις ορισμένων δανειστών για το κοινωνικό πακέτο του πρωθυπουργού, το προσωρινό πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, η συνεχιζόμενη δεύτερη αξιολόγηση και η κόντρα για τις απόψεις και τη στάση του ΔΝΤ, καθιστά πολύ κρίσιμες τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα, στην τελευταία για το 2016 Σύνοδο Κορυφής της 15ης Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες και στο συνέδριο του κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα πάει στις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης. Την Πέμπτη θα συναντήσει σε πρόγευμα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Η ημερήσια διάταξη της συνόδου είναι μεγάλη και περιλαμβάνει ασφάλεια, άμυνα, πολιτική ασύλου, ανάπτυξη, σχέσεις με τη Ρωσία. Την Πέμπτη οι 27 χωρίς την Βρετανίδα πρωθυπουργό, σχεδιάζουν να συζητήσουν το Brexit την ώρα του δείπνου. Oι υποχρεώσεις της Τερέζα Μέι λήγουν μετά το επίσημο πρόγραμμα της συνόδου αργά το απόγευμα.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχει γεύμα εργασίας στην καγκελαρία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ‘Ανγκελα Μέρκελ. Το Σάββατο το πρωί θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος