Διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Ξεκαθαρίζει το τοπίο σε σχέση τις “διευκολύνσεις” που μπορούν να παρασχεθούν στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί οπότε δεν διατρέχουν κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από τον κορονοϊό. Στις 12:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά σε ανακοινώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες θα μεταδοθούν live από την ΕΡΤ1 και το ertnews.gr

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου ‘Ακης Σκέρτσος.

Τι λένε οι πληροφορίες

Η κεντρική ιδέα του σχεδίου είναι να ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός με μεγαλύτερη ελευθερία στην πρόσβαση τους σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να αφορούν την πρόσβαση στην εστίαση και θα κριθεί αν θα υπάρξουν covid free εστιατόρια, καθώς θα δίνεται στους επιχειρηματίες η δυνατότητα να δέχονται στα καταστήματα τους αποκλειστικά εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει με έλεγχο της σχετικής πιστοποίησης μέσω ειδικής εφαρμογής. Σε αυτήν την περίπτωση η λειτουργία θα γίνεται με αυξημένη πληρότητα.

Στα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά και για μη εμβολιασμένους θα παραμείνουν σε ισχύ υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον αριθμό των πελατών και τη χρήση μάσκας.

Σε αναμονή των ανακοινώσεων της κυβέρνησης είναι και ο χώρος του ποδοσφαίρου με τις πληροφορίες να λένε για γήπεδα που θα ανοίξουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% μόνο για εμβολιασμένους φιλάθλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος