Διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας: Χαμηλά ο πήχης λόγω τουρκικής προκλητικότητας

Στη σκιά της τουρκικής προκλητικότητας ξεκινά σήμερα στην Αθήνα ο 64ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας, στο Υπουργείο Εξωτερικών. Την Αθήνα εκπροσωπεί ο πρέσβης επί τιμή Παύλος Αποστολίδης, ενώ στην άλλη άκρη του τραπεζιού κάθεται ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ, ο οποίος μάλιστα συναντήθηκε χθες και με τον Έλληνα ομόλογό του Κώστα Φραγκογιάννη, με τους δύο άνδρες να επικεντρώνονται στη λεγόμενη «θετική ατζέντα».

Ο 64ος γύρος των διερευνητικών επαφών διεξάγεται υπό τη σκιά που δημιουργεί η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, τόσο σε επίπεδο ρητορικής, όσο και στο πεδίο, με την Άγκυρα πλέον να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία ακόμα και μεγάλων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, οπότε και ο πήχης, όπως είναι ευνόητο, τίθεται εκ των πραγμάτων χαμηλά.

Από την Αθήνα βέβαια έχει γίνει αντιληπτό σε όλους τους τόνους ότι παρά τις επαναλαμβανόμενες τουρκικές αιτιάσεις και ειδικά τις τελευταίες απαιτήσεις περί αποστρατιωτικοποίησης του Αιγαίου, είναι απαραίτητο να παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας.

Φυσικά, η ελληνική διπλωματία ξεκαθαρίζει ότι η μόνη διαφορά που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι η διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας: Χαμηλά ο πήχης λόγω τουρκικής προκλητικότητας
ΑΠΕ

Όσον αφορά στις επαφές Φραγκογιάννη- Ονάλ, εκφράστηκε η ικανοποίηση και των δύο πλευρών για το θετικό κλίμα των συνομιλιών, που επικεντρώθηκε στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου. Μάλιστα, συμφωνήθηκε και η έναρξη συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και του αντίστοιχου Invest in Turkey.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος