Συνάντηση των αρχηγών των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ιδιαίτερα συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον προσεχή Σεπτέμβριο, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στη Συνάντηση των επτά χωρών του Νότου, που βρίσκεται προς το παρόν στη φάση του προγραμματισμού, θα συμμετέχουν η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Μάλτα.
Στο επίκεντρο της διάσκεψης -που σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό σχεδιάζεται να διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου- αναμένεται να τεθούν οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε οικονομικό αλλά και πολιτικό-θεσμικό επίπεδο, και θα συνιστά ουσιαστικά μια προσπάθεια κοινού βηματισμού των χωρών Νότου απέναντι σε αυτές, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.
Η Συνάντηση αναμένεται να λάβει χώρα λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο των «27» στην Μπρατισλάβα, που πραγματοποιείται με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης, στον απόηχο και του Brexit.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος