Έντονη αντιπαράθεση Τσίπρα και Τασούλα – Διακόπηκε η συνεδρίαση

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στον Πρόεδρο της Βουλής όταν ο ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να λάβει το λόγο στη διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων. Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα αυτό δεν προβλέπεται από τον κανονισμό όταν δεν είναι προγραμματισμένη προς συζήτηση επίκαιρη ερώτηση του ιδίου του αρχηγού που ζητάει το λόγο.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στο αίτημά του για την επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον Πρωθυπουργό με θέμα τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας αλλά και για να τοποθετηθεί για το θέμα της υπερχρέωσης των κομμάτων το οποίο θεωρεί θεμελιώδες ζήτημα της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής να λαμβάνει το λόγο αρχηγός κόμματος στο πλαίσιο της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Προβλέπεται ρητά σε άλλες περιπτώσεις, όπως είναι η συζήτηση ενός νομοσχεδίου ή η πρόταση μομφής, όχι όμως στη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων. Ο κ. Τασούλας επεσήμανε ότι αρνήθηκε να επιτρέψει αυτή την παρέμβαση για να μην μετατραπεί η Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού.

Πηγή: ΕΡΤ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ