Διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ για «παράνομη» & «αντισυνταγματική» κλήση Πολάκη στην ασφάλεια μετά τη μήνυση Φουρθιώτη

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής απέστειλε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την κλήση του Παύλου Πολάκη από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για αναρτήσεις του στο διαδίκτυο από το Μάρτιο του 2021.

Την έντονη αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη προκάλεσε η πρωτοφανής, όπως την χαρακτηρίζουν, κίνηση των δικαστικών αρχών να καλέσουν για ανωμοτί κατάθεση τον Παύλο Πολάκη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη εις βάρος του.

Διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ για «παράνομη» & «αντισυνταγματική» κλήση Πολάκη στην ασφάλεια μετά τη μήνυση Φουρθιώτη

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστειλε αναφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας να ενημερωθεί για το εάν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή σχετική δικογραφία, ενώ καλεί τον κ. Τασούλα να περισώσει, όπως αναφέρει, το κύρος του Κοινοβουλίου και να πράξει καθετί εντός των αρμοδιοτήτων του για την διαφύλαξη της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, ώστε να ανακληθεί η αντισυνταγματική και παράνομη κλήση βουλευτή, η οποία προσβάλλει βάναυσα τη Βουλή, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο αλλά και πράξη διολίσθησης σε αυταρχικές ατραπούς που υπονομεύουν την δημοκρατία.

Ο κ. Πολάκης σε ανάρτηση του σημειώνει μεταξύ άλλων:

1) Την Παρασκευη ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ (έχω και χειρουργείο)

2) Ζήτω την παραδειγματική τιμωρία τόσο του Εισαγγελέα που διέταξε αυτήν την προανάκριση, όσο και των υπαλλήλων που υπέγραψαν την κλήση σε ανωμοτί κατάθεση.

3) ΦΕΡΤΕ τη μήνυση του Φουρθιώτη στη Βουλή γιατί θέλω να δω 158 βουλευτές της ΝΔ και έναν του ΚΙΝΑΛ να ψηφίζουν την άρση ασυλίας μου επειδή έβγαλα στη φορά τις βρωμιές και τα λεφτά που πήρε ο Φουρθιωτης!!!

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος