Διαμαρτυρία Λοβέρδου για Γεροβασίλη – Απάντηση από το υπ. Δ. Ανασυγκρότησης

Την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι δεν απαντήθηκε η επίκαιρη ερώτησή του από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη ενώ εκείνη βρισκόταν στη Βουλή, εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σημειώνει πως «η οξεία αντίδραση για κάτι που ήδη γνώριζε και τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Λοβέρδο προκαλούν πραγματικά έκπληξη και δεν αποτελούν παρά απόπειρα φτηνού εντυπωσιασμού και, μάλιστα, μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος επέκρινε την υπουργό, διότι ενώ ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι δεν θα απαντήσει στην ερώτησή του, καθώς θα απουσιάζει στο εξωτερικό, παρέστη στο Κοινοβούλιο κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Λοβέρδος διαμαρτυρήθηκε έντονα προς το Προεδρείο της Βουλής, λέγοντας ότι «οι κυβερνώντες δεν μπορεί να θεωρούν την εθνική αντιπροσωπεία σπιτάκι τους ή αυλή τους και να μας κοροϊδεύουν, δείχνοντάς μας, παράλληλα, ότι δεν ενδιαφέρονται αν μας κοροϊδεύουν. Είναι θεομπαίχτες και για τα μικρά και τα μεγάλα θέματα».

Κατόπιν αυτού, ο προεδρεύων, Δημήτρης Κρεμαστινός, είπε ότι θα θέσει το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Από την πλευρά του, το υπουργείο σημειώνει ότι η εν λόγω επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε στις 20/2/2017 και υποβλήθηκε στο υπουργείο στις 21/2/2017, «ενώ ήταν γνωστό ότι η υπουργός θα απουσιάζει σε επίσημο ταξίδι στη Γεωργία».

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε επιστροφή της κα Γεροβασίλη στις 24/2/2017, ο οποίος εκτάκτως μεταβλήθηκε για το βράδυ της Πέμπτης, 23/2/2017.

Όπως υπογραμμίζεται στο δελτίο Τύπου, το γεγονός της απουσίας της υπουργού έγινε γνωστό σε επικοινωνία που είχε το γραφείο της Υπουργού κ. Γεροβασίλη με το γραφείο του κ. Λοβέρδου και «συμφωνήθηκε η επίκαιρη ερώτηση να μην συζητηθεί την Παρασκευή 24/02/2017 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί».

«Στο πλαίσιο της επικοινωνίας συμφωνήθηκε να υπάρξει νεώτερη συνεννόηση την επόμενη Παρασκευή μεταξύ των γραφείων της κ. Γεροβασίλη και του κ. Λοβέρδου, ώστε να επανακατατεθεί η επίκαιρη ερώτηση σε νεώτερο χρόνο, δεδομένου ότι, όπως ειπώθηκε από το γραφείο του κ. Λοβέρδου, ο ίδιος θα απουσίαζε σε ταξίδι στο εξωτερικό την επόμενη εβδομάδα», διευκρινίζει το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος