Διαμαρτυρία από το ΚΚΕ για την κράτηση της Λιβανέζας Σούχα Μπσάρα στο αεροδρόμιο

Διάβημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, για την κράτηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας από τις ελληνικές αρχές, της Λιβανέζας αγωνίστριας Σούχα Μπσάρα.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Παφίλης έθεσε στον υπουργό Ν. Μηταράκη ότι σήμερα Τετάρτη 12 Ιούλη, τις πρωινές ώρες, στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, κρατήθηκε από τις ελληνικές αρχές και απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα, της γνωστής Λιβανέζας αγωνίστριας Σούχα Μπσάρα, η οποία έχει περάσει 10 χρόνια στις φυλακές του Ισραήλ, θεωρείται ηρωίδα της απελευθέρωσης του Νότιου Λιβάνου από την ισραηλινή κατοχή και απελευθερώθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων. Σήμερα διαθέτει την λιβανέζικη και ελβετική ιθαγένεια.

Το ΚΚΕ αντιτίθεται στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια των ελληνικών αρχών και ρωτάει το αρμόδιο υπουργείο για ποιούς συγκεκριμένους λόγους κρατήθηκε η Σούχα Μπσάρα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και απαγορεύτηκε η είσοδός της στην Ελλάδα; Για ποιούς λόγους θεωρείται άτομο επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια;

Από το Λίβανο για την ΕΡΤ ο Ουαλίντ Ελίας, αναφέρει ότι: «Η λιβανέζικη εφημερίδα Al-Akhbar έγραψε: Σε ένα αδικαιολόγητο βήμα, οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν την απελευθερωμένη κρατούμενη ακτιβίστρια Suha Bishara στο αεροδρόμιο της Αθήνας, που ήταν καθ’ οδόν για την Ελβετία, όπου διαμένει, μετά από διακοπές στον Λίβανο με την οικογένειά της.

Είναι ακόμη πιο περίεργο ότι η Bishara είναι πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει ελβετική υπηκοότητα, πράγμα που σημαίνει ότι την περίμενε η ελληνική ασφάλεια, καθώς οι άνδρες ασφαλείας τη μετέφεραν σε κέντρο κράτησης και την ενημέρωσαν ότι της απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα για “λόγους ασφαλείας”.

Μετά από επαφές, συμφωνήθηκε ότι η ελβετική πλευρά θα δώσει συνέχεια στο θέμα με τις ελληνικές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν τηλεφωνά τη Bishara ότι χαρακτηρίζεται ως πηγή κινδύνου για την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα να της επιτραπεί να ολοκληρώσει το ταξίδι της και θα επιστρέψει στη χώρα από την οποία προήλθε. Η Bishara κρατήθηκε πολλές ώρες πριν ενημερωθεί για τη διαθεσιμότητα θέσης σε αεροπλάνο που έφτανε στη Βηρυτό τα ξημερώματα σήμερα Τετάρτη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος