Διαχείριση πανδημίας: Σφοδρή αντιπαράθεση Κυβέρνησης – Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πυροδότησε στη Βουλή η διαχείριση της πανδημίας, τα εμβόλια και τα φάρμακα για τον κορονοϊό. Το θερμόμετρο ανέβηκε με τις βολές που εξαπέλυσαν, εκατέρωθεν, `Αδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης.

Το θέμα της τιμής των μοριακών τεστ στην Ελλάδα και, κυρίως, οι δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας σε ανθρώπινες ζωές, πυροδότησαν σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη “ηγέτη” του αντιεμβολιαστικού κινήματος και τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχία στο πρόγραμμα εμβολιασμών.

“Εάν είχαμε εμείς ως κυβέρνηση μετά από δυο χρόνια πανδημίας συνολικά 22.285 νεκρούς χθες, σε ποιο φανοστάτη του Συντάγματος θα είχατε κρεμαστεί να φωνάζετε για την δολοφονική κυβέρνηση του Τσίπρα;” ανέφερε στη Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στον κ. Πολάκη

“Εγώ δεν θα άφηνα ποτέ, ειδικά τον κ. Πολάκη να μιλήσει για τον πράγματι πιο σημαντικό δείκτη της πανδημίας, που είναι οι νεκροί ανά εκατομμύριο. Γιατί όλοι ξέρουν στην Ελλάδα ότι ο άτυπος ηγέτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα είναι ο κύριος Πολάκης”.

“Απ` όσα έχω πει από πέρυσι σε σχέση με τα εμβόλια, την πανδημία και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, να μου βρείτε ένα που δεν ισχύει. Γιατί εγώ έχω τελειώσει Ιατρική όχι Ιστορικό – Αρχαιολογικό, να εξηγούμαστε” συνέχισε την αντιπαράθεση ο κ. Πολάκης.

“Δεν υπάρχει καμία αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχει τεράστια ευθύνη που άφησε αυτόν τον άνθρωπο (Παύλο Πολάκη), να διαχέει τόσο μεγάλο διάστημα στην ελληνική κοινωνία όλο αυτό το δηλητήριο για τα εμβόλια” υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης έβαλλαν κατά των κυβερνητικών χειρισμών.

“Βαρβαρότητα σε συνθήκες πανδημίας. Την στιγμή που ο λαός πεθαίνει στα ράντζα και οι ανατιμήσεις ροκανίζουν το εισόδημά του” επισήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής ΚΚΕ.

“Είναι ντροπή αυτό που κάνετε, 7000 μάχιμους γιατρούς τους στείλατε πίσω. Όταν τον χειροκροτούσε ο Πρωθυπουργός τον γιατρό αυτόν, σήμερα που του στερεί το ψωμί από την οικογένειά του” σημείωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Το ΜέΡΑ25 κατάθεσε τροπολογία για την άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων προς συνδρομή των αποκλεισμένων από τα προσφιλή τους πρόσωπα ασθενών του ΕΣΥ.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος