Δευτερολογίες -Δ. Νατσιός: Η «Νίκη» καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Το ελληνικό νοικοκυριό υποφέρει από διψήφια ποσοστά αυξήσεων, ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια, σοβιετικού τύπου κουπόνια φαγητού και market pass που δεν είναι δωρεάν, ενώ εκφυλίζεται η Δημόσια Υγεία, άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι χωρίς ασθενοφόρο για διακομιδή και ανοίγει διαπλατα ο δρόμος στον ιδιωτικό τομέα», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, στη δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Παράλληλα κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποκαλύψει ποια άρθρα του Συντάγματος πρόκειται να αναθεωρηθούν.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας λέγοντας ότι δεν άκουσε «κάποιο σπουδαίο μέτρο για την καταπολέμησή» της ενώ χαρακτήρισε τα “pass”, «σοβιετικού τύπου κουπόνια, για επαίτες και όχι πολίτες».

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν δεσμεύτηκε για την πάταξη του λαθρεμπορίου, έκανε λόγο για «υπερφορολόγηση» και πρότεινε την πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων για την εφάπαξ εξόφληση της κύριας οφειλής, για χρέη φυσικών και νομικών προσώπων προς το Δημόσιο.

Συνέχισε αναφερόμενος στο «ρεκόρ κρατικού χρέους» κι επανέλαβε ότι η πρόταση του κόμματος είναι εφ’ άπαξ εξόφληση της κύριας οφειλής και πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων.

Σχετικά με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, ο κύριος Νατσιός μίλησε για δυνατότητα γεωεντοπισμού και φακελώματος. «Ποιος θα μας φυλάει από τους φύλακες και μάλιστα όταν η κυβέρνηση έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο υποκλοπών», είπε.

Ο κ. Νατσιός διερωτήθηκε εάν «θα υπάρχει δυνατότητα προαιρετικότητας ή θα κινδυνεύει ο πολίτης που δεν θέλει να την πάρει, να τεθεί εκτός κοινωνίας και δικαιωμάτων, ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας».

Μιλώντας για τη Δημόσια Υγεία έκανε λόγο για «καταστροφή» και «πολυετές έγκλημα», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κατά την διάρκεια της πανδημίας, «εκμεταλλεύτηκε την τρομακτική πίεση που υπέστη το δημόσιο σύστημα υγείας, ως ευκαιρία για να το αποτελειώσει».

«Ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε περιπτώσεις ανθρώπων να πεθαίνουν αβοήθητοι, διότι δεν βρίσκουν ένα ασθενοφόρο να τους παράσχει τις πρώτες βοήθειες και να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο. Αντικρίζουμε ακόμα και τριτοκοσμικές εικόνες που μας προκαλούν θλίψη και ντροπή, με ασθενείς να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών για να σωθεί η ζωή τους, ελλείψει ασθενοφόρων».

Περνώντας στον τομέα του αθλητισμού, μίλησε για «αποτρόπαιες δολοφονίες για μια φανέλα και μία ομάδα. Στο πάθος του οπαδισμού ο πλησίον γίνεται εχθρός, ισοπεδώνεται η ομοψυχία και η συνείδηση μιάς κοινής πατρίδας, σε αρρωστημένη κατάσταση διχόνοιας για μία μπάλα ενώ, παρά τις υποσχέσεις περασμένων κυβερνήσεων το κράτος δεν έχει τομλήσει να αγγίξει το σύστημα του επαγγελματικού αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου».

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς ο Δημήτρης Νατσιός μίλησε για μιά «εικόνα εξευτελισμού καθημερινά».

Αναφερόμενος σε προηγούμενη τοποθέτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη για ενδεχόμενη υποδοχή μεταναστών ως εποχικών εργατών είπε: «Σεβόμαστε κάθε χώρα αλλά θέλουμε και οι αλλοδαποί να σέβονται την έννομη τάξη μας. Όποιοι την παραβιάζουν, όπως στη Ρόδο, να δικάζονται και να εκτίουν την ποινή τους στη χώρα τους όπου θα τους επιστρέφουμε με απέλαση. Καμία ανοχή στην ανομία».

Συνεχίζοντας είπε πως «για πρώτη φορά, ο πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή νύξη για την Κύπρο μας» και προσέθεσε πως «η Κύπρος μας είναι παράδειγμα προς μίμηση για το ελληνικό κράτος».

Γιατί φτιάχνουμε νέα δομή μεταναστών στον ‘ΕΒρο, διερωτήθηκε στη συνέχεια απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και κάλεσε: «Καιρός να σταματήσετε τις νέες δομές και να ασχοληθείτει με τη δόμηση της ενότητας ενόψει του υπαρκτού τουρκικού κινδύνου».

Υποστήριξε πως τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών παραμένουν αδικαίωτα. «Είδαμε το επίσημο κράτος να συνεχίζει απτόητο με την ίδια αμέλεια και ανεπάρκεια να προσφέρει τις υπηρεσίες του, και όλους τους θεσμικά ιθύνοντες να συνεχίζουν την πολιτική σταδιοδρομία τους, σαν να μην συνέβη τίποτε. Σαν να μην έγινε κάτω από την εποπτεία του κράτους και των αρμοδίων υπευθύνων το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της ελληνικής ιστορίας. Νομίζουμε πως θα ζούμε αιώνια και πως δεν θα δώσουμε λόγο στον Θεό; Αν δεν μας ενδιαφέρει η ποινική διάσταση του θέματος, τουλάχιστον έχουμε αναλογιστεί την ηθική και πνευματική διάστασή του;» ανέφερε.

Κλείνοντας ο κύριος Νατσιός επικαλέστηκε τον Γ. Σεφέρη για να τονίσει ότι  η ψήφος έχει και πνευματική διάσταση και να μηνύσει ότι η «Νίκη» αντιστέκεται «στα κάθε λογής τέρατα που ροκανίζουν τα θεμέλια του έθνους γι’ αυτό καταψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος