Δεύτερη ημέρα του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στην Ελλάδα – Επίσκεψη στο Κέντρο Προσφύγων ADAMA

Με μια σειρά επισκέψεων ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη, 3 Μαΐου, η επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στη χώρα μας. Το σημερινό πρόγραμμα των επισκέψεων τους ξεκίνησε με το Κέντρο Ένταξης προσφύγων ADAMA, το οποίο ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Caritas International – δύο εταίρων που λαμβάνουν σημαντική βοήθεια από το Βέλγιο – και βοηθά πρόσφυγες σε ζητήματα ανεύρεσης στέγασης, εργασίας, κοινωνικής προστασίας και νομικής αρωγής.

Οι βασιλείς και η βελγική αντιπροσωπεία είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την διοίκηση του Κέντρου καθώς και με πρόσφυγες και συνοδεύεται από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και από την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

Δεύτερη ημέρα του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στην Ελλάδα – Επίσκεψη στο Κέντρο Προσφύγων ADAMA
Επίσκεψη του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης του Βελγίου, στο Κέντρο Υποδοχής “Αντάμα”, Τρίτη 3 Μαΐου 2022.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι ενημέρωσαν το βασιλικό ζεύγος για τις ενέργειες της χώρας για τη μεταναστευτική κρίση αλλά και τη μεγάλη πίεση που έχει δεχθεί τα προηγούμενα χρόνια καθώς και την ανάγκη για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ευρωπαϊκές λύσεις, μιας και το μεταναστευτικό αφορά όλη την ΕΕ, ενώ η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώνει μόνο της το βάρος αυτό.

Στη συνέχεια, το βασιλικό ζεύγος και η αντιπροσωπεία που τους συνοδεύει επισκέφθηκαν το Σούνιο, και ακολούθησε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού, που αποτελεί τη μία εκ των τριών ανασκαφών της Βελγικής Σχολής Αρχαιολογίας στην Ελλάδα – με την οποία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εκτός της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, τους Βασιλείς συνόδευσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Το βασιλικό ζεύγος συνοδευόταν από την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κα Petra De Sutter, τον Πρωθυπουργό της Βαλλονίας, κ. Elio Di Rupo, τον Πρωθυπουργό των Βρυξελλών-Περιφέρειας Πρωτευούσης, κ. Rudi Vervoort, τον Φλαμανδό Πρωθυπουργό, κ. Jan Jambon, τον Πρωθυπουργό της Ομοσπονδίας Βαλλονίας-Βρυξελλών, κ. Pierre-Yves Jeholet και τον Πρωθυπουργό της γερμανόφωνης Κοινότητας, κ. Oliver Paasch.

Στο τέλος της ημέρας, οι Βασιλείς θα πραγματοποιήσουν μια ιδιωτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα θαυμάσουν το πλήθος καλλιτεχνικών θησαυρών που έχουν βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Στη συνέχεια, εκ μέρους του Βασιλιά και της Βασίλισσας, θα διοργανωθεί συναυλία από το κουαρτέτο εγχόρδων της Εθνικής Ορχήστρας του Βελγίου προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα ακολουθήσει δεξίωση. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον μοναδικό εκθεσιακό χώρο της ζωφόρου του Παρθενώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος