Δένδιας: Η Tουρκία δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία για τις διερευνητικές

Η τουρκική πλευρά και συγκεκριμένα ο κ. Τσαβούσογλου, δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη των διερευνητικών ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας των επαφών του στην Πρίστινα.

“Η τουρκική πλευρά, ο κ. Τσαβούσογλου, δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως ξέρετε, η επόμενη συνάντηση πρόκειται να γίνει στην Τουρκία. Έτσι είναι η σειρά, η τελευταία είχε γίνει το 2016 στην Αθήνα, οπότε η Τουρκία που πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση πρέπει να προτείνει και τη σχετική ημερομηνία. Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά” είπε ο κ. Δένδιας.

Αναφερόμενος στα θέματα που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι συζητήθηκαν η σταθερότητα και η ασφάλεια στην περιοχή, ο διάλογος Πρίστινας-Βελιγραδίου, αλλά και οι δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα, η επαύξηση των οικονομικών μας συναλλαγών και θέματα ενέργειας.

“Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων” τόνισε ο κ. Δένδιας.

.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ