Δεν συζητάμε για απολύσεις στο Δημόσιο αλλά για ανακατανομή του προσωπικού είπε ο Κ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ (video)

Εφόλης της ύλης μίλησε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ-1 και στον Πάνο Χαρίτο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
– Η πολιτική της κυβέρνησης στο ολοήμερο σχολείο έχει ταξικό πρόσημο, και θίγει τους πλέον αδύνατους”.

-Δεν είναι τίποτα συγκεκριμένο αυτό που λέει ότι πέτυχε η κυβέρνηση. Η απομείωση του χρέους είναι απαραίτητη υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το τίμημα είναι πάρα πολύ βαρύ. Δεν είναι επιτεύξιμα τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%.

– Η πρόταση Ρέγκλινγκ είναι ενδιαφέρουσα παράμετρος ενώ η ΝΔ προτείνει να σταθεροποιηθούν τα επιτόκια και να επιμηκυνθεί η πληρωμή του χρέους.

-Το μίγμα των μέτρων είναι αδιέξοδο. Η αλήθεια είναι ότι τα πρόσθετα μέτρα μπήκαν στο τραπέζι τον τελευταίο μήνα. Τα μέτρα θα επιβαρύνουν κάθε νοικοκυριό. Από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, η Ελλάδα έχασε 21 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της, δηλαδή 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

-Η “επιτυχία” του κ. Τσίπρα είναι η μόνιμη επιτήρηση. Την ανικανότητα του πρωθυπουργού και του Π. Καμμένου την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες.

-Δεν συζητάμε για απολύσεις αλλά για ανακατανομή του προσωπικού. Δεν είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για bonus παραγωγικότητας αλλά για μια αξιολόγηση που θα συνδέεται με την ικανοτητα του υπαλλήλου σε σχέση με τη μισθολογική του ανέλιξη.

-Το αίτημα για εκλογές είναι επίκαιρο παρά ποτέ. Το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλο. Συνεχείς οι παρεμβάσεις της σε όλους τους τομείς. Εχουμε φλομώσει στα ψέματα. Ο άλλος ο δρόμος που επιλέγουμε είναι ένας δρομός που μας βγάζει απο το αδιέξοδο.

-Θεωρώ ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές ευθύνες και θεωρώ ότι το πακέτο που αποδέχονται οι ευρωπαίοι είναι λάθος. Οσο χάνουμε χρόμο οι θέσεις της χώρας υπονομεύονται.

-Δεν αμφισβητώ τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά η δήλωσή του για το νόμισμα έδωσε βάση για παρερμηνείες. Η συνεισφορά του πέρυσι το καλοκαίρι για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ήταν σε θετική κατεύθυνση.

-Για τα ελληνοτουρκικά και την ένταση που υπάρχει στο Αιγαίο χρειάζεται σοβαρότητα, προσοχή. Η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια.

-Θέλω μια δημόσια τηλεόραση ανταγωνιστική στη σχέση κόστους-οφέλους και όχι να αναπαράγει τα κακέκτυπα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Πρέπει να είναι αντικειμενική, να σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων και να δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν δείχνει ενδιαφέρον ο ιδιωτικός τομέας.

Κυβερνητικό σχόλιο
Σχόλιο για την σημερινή τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στην Δημόσια Τηλεόραση (την οποία το κόμμα του έκλεισε).

Ο κ Μητσοτάκης, ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως κόφτης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εμφανίστηκε σήμερα στην ΕΡΤ ως κόφτης οποιασδήποτε επαφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την πραγματικότητα. Εκτιμούμε την ειλικρινή παραδοχή του ότι η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα, αλλά η προσπάθεια να αποκρύπτει πειστικά την θέση του για απολύσεις στο δημόσιο και μειώσεις συντάξεων, χρειάζεται ακόμα δουλειά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος