Εξεταστική – Δεμίρης: Νόμιμες οι διαδικασίες επισύνδεσης Ανδρουλάκη – Ράμμος: Δεν υπάρχει κανονισμός για τις καταστροφές έγχαρτων φακέλων

Πέντε ώρες διήρκεσε η δεύτερη κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη στην εξεταστική επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δεμίρης στην κατάθεσή του σημείωσε ότι ήταν νόμιμες οι διαδικασίες επισύνδεσης Ανδρουλάκη, ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί κακόβουλα λογισμικά, αλλά και ότι οι επισυνδέσεις το 2018 ήταν περισσότερες από το 2021.

Ο κ. Δεμίρης τήρησε το απόρρητο για τους λόγους παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, τον οποίο κάλεσε να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα, όχι δημόσια.

Τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, για αυτοεξευτελισμό του κ. Δεμίρη έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη υποστήριξε ότι η κατάθεση Δεμίρη δικαιώνει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος φέρεται να έκανε λόγο για άρνηση συνεργασίας και υπεκφυγές τόσο του νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη όσο και της αρμόδιας εισαγγελέως κ. Βλάχου όταν ζήτησε τον φάκελο Ανδρουλάκη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι η καταστροφή του αρχείου Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την παρακολούθηση του. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πρόσθεσε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη επέμβαση σε ιδιωτικό βίο και ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να δώσει συνέχεια.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο κ. Ράμμος φέρεται να δήλωσε ότι «με ενημέρωσαν στις 5 Μαΐου 2022 πως μπορώ να παραστώ στην καταστροφή αρχείων της ΕΥΠ».
Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία Ανδρουλάκη έγινε στις 29/7. Επίσης ο κύριος Ράμμος υποστήριξε πως «κάναμε δειγματοληπτικούς ελέγχους στην ΕΥΠ. Δεν διαπιστώσαμε τίποτα στραβό στις επισυνδέσεις. Μας ενημέρωσε η ΕΥΠ αν θέλαμε να παραστούμε στις καταστροφές αρχείων. Δεν χρειαζόταν καθώς δεν αμφισβητήσαμε τη διαδικασία». Επίσης για τους έγχαρτους φακέλους της υπόθεσης επιβεβαίωσε πλήρως πως δεν υπάρχει κανονισμός ή διαδικασία για τις καταστροφές. Δεν υπάρχει πλαίσιο.
Επίσης είπε πως «είχε ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου στον φάκελο της υπόθεσης Κουκάκη».

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος