Debate ΚΙΝΑΛ: Ερώτηση χωρίς θεματικό περιορισμό

Στην 5η ενότητα του debate δεν υπήρξε θεματικός περιορισμός. Οι δημοσιογράφοι έκαναν τις ερωτήσεις που είχαν επιλέξει.

Απαντώντας σε ερώτηση, γιατί κατά την άποψή του η σοσιαλδημοκρατία έχασε την προωθητική της δύναμη στην Ευρώπη, ο Παύλος Χρηστίδης είπε ότι η σοσιαλδημοκρατία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανισότητες.

“Η δική μας γενιά είναι η πρώτη γενιά από τη μεταπολίτευση που ζει χειρότερα από αυτή των γονιών της. Αυτό είναι βαθιά άδικο και άνισο και πρέπει να καταλάβουμε ότι η σοσιαλδημοκρατία δεν ζυμώνεται μπροστά σε τζάκι με αναμμένα πούρα αλλά εκεί που ο κόσμος ασφυκτιά”, είπε χαρακτηριστικά.

“Κάθε χώρα στο παρελθόν είναι μια άλλη χώρα, οι κοινωνίες προχωρούν μπροστά και πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά της μεταπολίτευσης. Σημαντικά όμως πολιτικά λάθη που έκανε κυρίως η ΝΔ οδήγησαν τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό κι εμάς ως κυβέρνηση. Δεν λέω ότι δεν κάναμε λάθη, το θέμα όμως είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Και μπροστά είναι μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων”, επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τοποθέτηση της Α. Διαμαντοπούλου σύμφωνα με την οποία όποιος νοσταλγεί να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ στις ένδοξες μέρες του αποκλείεται και ότι πρέπει ή να γίνει καινούργιο κόμμα ή να αλλάξει ταυτότητα.

Ο Παύλος Γερουλάνος είπε ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης αλλά ότι το θέμα είναι “από ποιους και πώς”. Αφού αναφέρθηκε σε παράδειγμα της δικής του εταιρείας, υπογράμμισε ότι στο δημόσιο χώρο όλες οι παθογένειες ξεκινάνε από τους πολιτικούς που ηγούνται αυτών των φορέων και επέμεινε στο γεγονός ότι τα κριτήρια που θα τεθούν, πρέπει πρώτα να τεθούν στον επικεφαλής που θα δίνει το σωστό παράδειγμα.

“Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο για τη συζήτηση να μιλήσουμε για το πώς οπλίζουμε το σύστημα για το πώς να μην υφίσταται ήττες από επιχειρηματικά συμφέροντα. Προφανώς πρόκειται για σκάνδαλο, καθώς δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως υπήρξαν κύκλοι μη-πολιτικοί που σχετίζονται με πιθανές χρηματοδοτήσεις για την εύνοια της συγκεκριμένης εταιρείας”, τόνισε ο Χάρης Καστανίδης απαντώντας σε ερώτηση για το αν η υπόθεση Novartis ήταν σκάνδαλο.

“Έχω ένα βιογραφικό ενότητας. Το 2015 δεν κέρδισα, έμεινα εκεί και ήμουν ένας από αυτούς που έδωσαν τις μεγαλύτερες μάχες στο Κοινοβούλιο. Το 2012 με τον κ. Βενιζέλο συγκρουστήκαμε, διαγράφηκα, σε λίγους μήνες δώσαμε τα χέρια. Το 2007 δεν στήριξα τον κ. Παπανδρέου κι όμως δέχτηκα να είμαι υπουργός του στα πιο δύσκολα υπουργεία και στις πιο δύσκολες στιγμές που περνούσε η χώρα. Έχω και άλλα σημεία να προσθέσω, αλλά θα ήταν αιχμές κατά συνυποψηφίων και δεν θέλω να τα αναφέρω. Άρα έχω απαντήσει ήδη και καλό θα ήταν αυτό το ερώτημα να απευθύνεται σε άλλους”, είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας στην ερώτηση αν θα αποχωρήσει από το κόμμα στην υποθετική περίπτωση που δεν εκλεγεί και ο νέος πρόεδρος συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι στο παρελθόν ο ίδιος έχει πει ότι δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος