Δανέλλης: Κινδυνεύει η ενότητα στο “Ποτάμι” αν δεν πείσουμε ένα κοινωνικό σύνολο να μας έχει εμπιστοσύνη (audio)

Υπάρχουν τεράστια σκάνδαλα τα οποία κάποια από αυτά είναι πολύ πιθανό να έχουν και πτυχές ποινικών ευθυνών των υπουργών που χειρίστηκαν όλες τις υποθέσεις που διερευνώνται, άρα ούτως ή άλλως έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, είπε σε συνέντευξή του ο Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. Δεν πιστεύω και δεν μπορεί να είναι καμία από αυτές τις υποθέσεις σκευωρία της κυβέρνησης, επεσήμανε. Πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου τάχιστα να δρομολογήσουμε την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος προκειμένου να πάψει η ασυλία πολιτικών προσώπων, σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη Συνταγματική αναθεώρηση ο κ.Δανέλλης είπε ότι το ΠΟΤΑΜΙ έχει εκφραστεί δημόσια ότι θα συμμετάσχει στο διάλογο, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες μέρες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ΠΟΤΑΜΙ έχει προτείνει θέσεις.
Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Συνεδρίου του κόμματος το ΠΟΤΑΜΙ ο κ. Δανέλλης τοποθετήθηκε λέγοντας, ότι θα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ετεροκαθοριζόμενοι. Θα είναι αυτοκτονικό αν ένα κόμμα κατεβαίνει σε εκλογές, ετεροπροσδιορίζοντας τον εαυτό του σε σχέση με το ποιον θα στηρίξει για να γίνει κυβέρνηση, τόνισε.

Κινδυνεύει η ενότητα στο ΠΟΤΑΜΙ, διότι αν δεν προσδιορίσουμε και δεν πείσουμε ένα κοινωνικό σύνολο ότι μπορεί να μας έχει εμπιστοσύνη, αλλά και να εκφραστεί πολιτικά μέσω του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, τότε δεν έχουμε κοινωνική βάση. Ή θα προσδιορίσουμε σαφώς τα πολιτικά μας χαρακτηριστικά, ή δε νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί αν είμαστε και λίγο από όλα, κατέληξε ο κ. Δανέλλης.

Πηγή: Πρώτο πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος