Δ. Τζανακόπουλος για εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Φιλοδοξούμε να είναι μέρα σταθμός – Θέλουμε να σταλεί ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση

Τη φιλοδοξία οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να είναι μια μέρα σταθμός εξέφρασε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι». Επίσης, τόνισε ότι ακόμα και στις εσωκομματικές εκλογές αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα στην κάλπη είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «με την έννοια ότι εμείς ζητάμε να σταλεί πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση από τη συμμετοχή».

«Έχουμε εκλογές, ψηφίζουμε για πρόεδρο και κεντρική επιτροπή μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Συνεδρίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Φιλοδοξούμε να είναι μια μέρα σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Για πρώτη φορά ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή μπορούν να εκλεγούν από όλους, από όλα τα μέλη του κόμματος. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες που θα έρθουν την Κυριακή για τον πρόεδρο του κόμματος, θα γίνουν μέλη του κόμματος και θα επιθυμούν να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πρόσθεσε ότι «αυτό που θέλουμε είναι να ενισχύσουμε όσο το δυνατόν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ξέρετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αυτή τη στιγμή έχει μια τεράστια πολιτική επιρροή, πολύ μεγάλη, είναι μία από τις δυο κεντρικές πολιτικές δυνάμεις στη χώρα, θέλουμε να τον καταστήσουμε και αντίστοιχα κοινωνικά παρεμβατικό και αποτελεσματικό και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτή την Κυριακή. Γι’ αυτό τον λόγο καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία».

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα στις κάλπες για την προεδρία πλην του Αλέξη Τσίπρα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε: «Δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα. Το σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βαρονίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδεολογικά ρεύματα, έχει πολιτικά στελέχη και μέλη από διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και καταγωγές. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταλήγει σε πολιτικές συνθέσεις και όπως είδατε στην απόφαση του Συνεδρίου η πλειοψηφία ήταν συντριπτική, δηλαδή η πολιτική απόφαση του Συνεδρίου υπερψηφίστηκε σχεδόν από το σύνολο των συνέδρων. Νομίζω είχαμε ένα ή δυο κατά κι ένα λευκό. Άρα λοιπόν αυτή η πολιτική σύνθεση εκφράζεται και στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή το γεγονός ότι μπορεί να έχει κάποιος μια στρατηγική απόχρωση ή μια τακτική διαφωνία ή έναν προβληματισμό δεν σημαίνει ότι αμφισβητεί και τον πρόεδρο του κόμματος ή ότι θα ήθελε να είναι κάποιος άλλος ο πρόεδρος του κόμματος. Αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας  εκφράζει και εκπροσωπεί την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τη δυνατότητά του να αποτελέσει κυβερνητική δύναμη απέναντι στη δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Αντίπαλός του στην κάλπη είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμα και στις εσωκομματικές εκλογές με την έννοια ότι εμείς ζητάμε να σταλεί πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση από τη συμμετοχή, από τον κόσμο ο οποίος θα έρθει όμως την ίδια στιγμή να ξέρετε εμείς θέλουμε και ποιοτικά στοιχεία, δεν μας ενδιαφέρει όποιος περνάει από έξω να μπει μέσα και να ρίξει μια ψήφο. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι καταρχάς να καταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κοινωνικά παρεμβατικό κόμμα, δεν μας ενδιαφέρει να περάσει από έξω κάποιος να ρίξει μια ψήφο και την επόμενη μέρα να εξαφανιστεί. Εμείς θέλουμε ανθρώπους ενεργούς στην αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στα κινήματα και θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να συμμετέχουν και να εμπλέκονται με την πολιτική παραγωγή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο στόχος της Κυριακής και ταυτόχρονα στόχος είναι να δοθεί κι ένα πολιτικό μήνυμα. Το πολιτικό μήνυμα είμαι απολύτως βέβαιος θα δοθεί από τη μαζικότητα που θα έχει η διαδικασία αυτή».

«Εικόνες ντροπής» στο ΑΠΘ – «Δεν αρμόζουν σε ακαδημαϊκό ίδρυμα»

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε μεταξύ άλλων για εικόνες ντροπής. Όπως είπε «ο πρύτανης του ΑΠΘ σε συνεργασία με την κυβέρνηση έχει θέσει ως βασικό του στόχο της θητεία του να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία στο Αριστοτέλειο. Ούτε βιβλιοθήκες τον ενδιαφέρουν, ούτε η ακαδημαϊκή λειτουργία του Πανεπιστημίου τον ενδιαφέρει, ούτε τίποτα».

Αναφερόμενος σε πλάνα που προβλήθηκαν στην εκπομπή από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον χώρο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «οι εικόνες που βλέπουμε δεν αρμόζουν σε ακαδημαϊκό ίδρυμα, είναι εικόνες ντροπής να σέρνονται νέα παιδιά από αστυνομικούς οπλισμένους σαν αστακούς, με μάσκες αερίου, αντιασφυξιογόνες,  και να χτυπιούνται κατά αυτόν τον τρόπο. Αυτή η εικόνα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στους δέκτες μας, είναι αποκλειστική ευθύνη του πρύτανη και της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού. Πρόκειται για εικόνες ντροπής που ανεξαρτήτως του ποιες μπορεί να είναι οι επιδιώξεις ή εν πάση περιπτώσει οι πολιτικές θέσεις των φοιτητών είναι τραγικές εικόνες. Δε λύνονται τα ζητήματα στο Πανεπιστήμιο με αυτό τον τρόπο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος