Δ. Τζανακόπουλους: Πολιτική διαβούλευση για την διάθεση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης (audio)

Στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αφορούν την επόμενη 2ετία, αφορούν την επόμενη 6ετία τουλάχιστον. Δεν αφορούν την τρέχουσα κυβερνητική θητεία, αφορούν μια πολύ ευρύτερη περίοδο και με αυτή την έννοια χρειάζεται σοβαρή πολιτική και κοινοβουλευτική διαβούλευση για τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθούν αυτοί οι πόροι».

Ειδικότερα για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διάθεση των πόρων του Ταμείου ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «χρειάζεται μια συνολική κοινοβουλευτική και πολιτική διαβούλευση για τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν αυτοί οι πόροι και όχι λογική αποφασίζουμε και διατάσσουμε που έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη» ενώ αναφερόμενος στις δύο προτάσεις μίλησε για «στρατηγικές χαώδεις διαφορές».

Για το άνοιγμα του τουρισμού ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η χώρα είναι «δυστυχώς πλήρως αθωράκιστη» και ότι «απ’ ότι φαίνεται η διαδικασία των εμβολιασμών προχωρά αργά».

Ειδικότερα για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών είπε ότι «μέσα στους τρεις μήνες δεν έχει γίνει τίποτα και έρχεται η κυβέρνηση και ξανά αναγγέλλει την έναρξη της εκστρατείας για τον εμβολιασμό στα νησιά δύο ημέρες μετά το άνοιγμα του Τουρισμού. Αυτά με συγχωρείτε δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν είναι στρατηγικό σχέδιο. Είναι στην κυριολεξία μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης μια αδιανόητης στρατηγικής αποτυχίας της κυβέρνησης».

Για την κριτική που ασκήθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη φωτογραφία στο τείχος του Έβρου, το οποίο διατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην κυβέρνηση ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «ακόμα και για κάποιον που θα θεωρούσε το τείχος αυτό αναγκαίο κακό το να φωτογραφίζεται εκεί είναι μία κίνηση συμβολική εκ μέρους της Προέδρου η οποία φαίνεται να γιορτάζει την ύπαρξη του τείχους. Κατά τη γνώμη μου ήταν μία πράξη το λιγότερο αχρείαστη».

Για το εργασιακό νομοσχέδιο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη δεν υπάρχει «ούτε μισή διάταξη που να προστατεύει τον εργαζόμενο» και ότι «ο μοναδικός δρόμος είναι η απόσυρσή του και γι’ αυτό θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα (91,6 & 105,8 FM)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος