Δ. Μιχαηλίδου: Προσβλέπουμε στην στήριξη όλων των μελών του Κοινοβουλίου για ενίσχυση του Ειδικού Σώματος Ιατρών των ΚΕΠΑ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία καλεί τα μέλη του κοινοβουλίου να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του Ειδικού Σώματος Ιατρών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), απέστειλε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Για εμάς, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι πολύ σημαντικό να τύχει της απαιτούμενης ανταπόκρισης από την ιατρική κοινότητα η πρόσκληση, ώστε να ενισχύσουμε το ΚΕΠΑ», αναφέρει στην επιστολή της η κυρία Μιχαηλίδου. «Προσβλέπω», καταλήγει στην επιστολή της η υπουργός Εργασίας, «στη συνδρομή σας, αλλά και όλων των μελών του Κοινοβουλίου. Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ να ενημερώσετε όλους του βουλευτές σχετικά με την πρόσκληση, ώστε με τη σειρά τους να την κοινοποιήσουν σε τυχόν ενδιαφερόμενους ιατρούς στις εκλογικές τους περιφέρειες».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας συστάθηκαν το 2011 και αποτελούν τον βασικό φορέα πιστοποίησης αναπηρίας της πολιτείας. Από το 2011, λειτουργούσαν με έναν περιορισμένο αριθμό ιατρών, ο οποίος, με την πάροδο των ετών, συρρικνωνόταν. Το αποτέλεσμα ήταν να μην επαρκούν οι ιατροί για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Μάλιστα, δεν προβλεπόταν καμία διαδικασία ένταξης νέων ιατρών. Αυτό άλλαξε πρόσφατα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εκδόθηκε στις αρχές Μαρτίου, προβλέποντας τόσο τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις ένταξης νέων γιατρών όσο και την προσθήκη νέων ιατρικών ειδικοτήτων.

Σε συνέχεια της ΚΥΑ, ο e-ΕΦΚΑ δημοσίευσε σχετική πρόσκληση, με την οποία καλεί τους ενδιαφερόμενους ιατρούς να υποβάλουν αίτηση έως τις 26 Μαΐου 2024 για την ένταξή τους στο Ειδικό Σώμα Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) του ΚΕΠΑ. Η πρόσκληση αφορά 700 νέες θέσεις ιατρών. Στο Ε.Σ.Ι. μπορεί να ενταχθεί οποιοσδήποτε ιατρός, ανεξάρτητα από το καθεστώς απασχόλησής του. Έτσι, γίνονται δεκτοί τόσο δημόσιοι υπάλληλοι όσο και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η απασχόληση στα ΚΕΠΑ είναι παράλληλη με άλλες δραστηριότητές τους, ενώ ο προγραμματισμός των ραντεβού είναι ευέλικτος και βάσει της διαθεσιμότητας κάθε ιατρού. Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου τους, αύξησε πρόσφατα και τις αμοιβές των γιατρών, που υπολογίζονται ανά αξιολόγηση κατά 50%».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος