Δ. Μιχαηλίδου για όσους αρνούνται στις δομές να εμβολιαστούν

Aνοιχτό είχε αφήσει το πρωί το ενδεχόμενο ακόμη και για απόλυση όσων αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν ακόμη και αφότου μπουν σε αναστολή εργασίας, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Η ίδια αναφερόταν σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων, και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς. Ωστόσο με νεώτερη δήλωσή της είπε οτι “δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση”.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Τρίτη 13 Ιουλίου, όσοι εργαζόμενοι σε δομές φροντίδας ΑμεΑ ή ηλικιωμένων δεν εμβολιαστούν έως τις 16 Αυγούστου, θα μπαίνουν σε ανατολή εργασίας. Παράλληλα θα πρέπει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου να έχουν κάνει την πρώτη δόση όσοι εργάζονται σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές υγείας.

Η κα Μιχαηλίδου σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο Open, ότι «εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των ηλικιωμένων…. στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%», είπε και συνέχισε: «Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος