Δ. Μιχαηλίδου για voucher παιδικών: Να εξετάσουν τα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια και να υποβάλλουν ενστάσεις έως 26/8

Array

“Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουμε λάβει 120.000 αιτήσεις για τα voucher και με τα νέα αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια οι δικαιούχοι voucher των Παιδικών Σταθμών ΕΣΠΑ της ΕΕΤΤΑ μπορεί να ξεπεράσουν τις 100.000” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ενθάρρυνε τους ενδιαφερόμενους, που έχουν κάνει την αίτηση και δεν συμπεριλαμβάνονται στα προσωρινά αποτελέσματα για τα voucher, που αναρτήθηκαν, να τα εξετάσουν και να υποβάλλουν έως και την Παρασκευή 26/8 τις ενστάσεις τους. Αναφέρθηκε σε άλλα δύο προγράμματα που “τρέχουν” μαζί με εκείνο των βρεφονηπιακών σταθμών, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για παιδιά αλλά και ενήλικες με αναπηρία -χωρίς εισοδηματικά κριτήρια- και τα ΚΔΑΠ για τα παιδιά σε ηλικία δημοτικού.

Ακόμη, πρόσθεσε πως 1.450 αιτήσεις βοηθών για ΑμεΑ πληρούν τα κριτήρια και στις αρχές του Σεπτέμβρη ανοίγει η αντίστοιχη πλατφόρμα.

Για τα voucher των βρεφονηπιακών σταθμών η κα Μιχαηλίδου ενημέρωσε πως “όσοι είναι κάτω από τα νέα εισοδηματικά μας κριτήρια παίρνουν κουπόνι. Μια οικογένεια με δύο παιδιά και ετήσιο εισόδημα κάτω από 33.000 ευρώ, 36.000 εάν έχει τρία παιδιά και 40.000 εάν έχει τέσσερα παιδιά, μπορεί να λάβει κουπόνι”. Όπως διευκρίνισε “έχουμε αυξήσει κατά 6.000 ευρώ για κάθε παιδί το εισόδημα κάτω από το οποίο μπορεί κάποιος να λάβει κρατική χρηματοδότηση. Οπότε και μια οικογένεια μεσαίου εισοδήματος μπορεί να λάβει κρατική χρηματοδότηση.”

Όπως ενημέρωσε “βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για τα βρέφη. Έχουμε 58.000 αιτήσεις για βρέφη -μωρά έως 2,5 ετών- τη στιγμή που υπάρχουν στη χώρα μόνο 25.000 θέσεις για βρέφη”. Ωστόσο “αυτές θα γίνουν 75.000 με τα χρήματα που φέραμε από το Ταμείο Ανάκαμψης”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε για εργαζόμενους σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), πως έχουν ετήσιες συμβάσεις που ανανεώνονται από τους δήμους. “Μεγάλη μας δέσμευση είναι να δώσουμε κουπόνι σε όσα παιδιά έχουν αναπηρία, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Φέτος έχουμε 9.000 αιτήσεις παιδιών με αναπηρία” τόνισε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος