Κ. Χατζηδάκης – Δ. Μιχαηλίδου: Άδεια άνευ αποδοχών δεν συνδέεται με απόλυση

Σε λανθασμένη δική της διατύπωση απέδωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου τη σύγχυση που προκλήθηκε περί απόλυσης των εργαζομένων που θα επιμείνουν στην άρνησή τους να εμβολιαστούν στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Διαβεβαιώνει δε πως άδεια άνευ αποδοχών δεν συνδέεται με απόλυση. Ανάλογη διαβεβαίωση έδωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης τονίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων όσων υπαλλήλων δομών ηλικιωμένων αρνούνται να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας πως ισχύει ότι θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών, μετά τις 16 Αυγούστου.

«Δεν απολύεται κανένας αλλά λέμε: Άδεια άνευ αποδοχών. Διότι ακριβώς εκεί η παρουσία τους αποτελεί (…) κίνδυνο για τους άλλους. Δε θες να κάνεις εμβόλιο; Μην κάνεις, αλλά τουλάχιστον πήγαινε στην άκρη για λίγο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Θα προσληφθεί κάποιος άλλος, θα κάνει τη δουλειά σου εμβολιασμένος. Ε, αυτό είναι. Κοινή λογική είναι», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μιχαηλίδου

Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος