Δ. Μάντζος: ΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ διεκδικεί πρωταγωνιστικά ρυθμιστικό ρόλο στις επόμενες εκλογές

To ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει επιστρέψει με αυτοκριτική σε βαθμό αυτομαστιγώματος αλλά και με εμπειρία ετών και το διακύβευμα είναι στις επόμενες εκλογές να αναλάβει πρωταγωνιστικά ρυθμιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος κληθείς κατά την εκπομπή «Από τις 6» να σχολιάσει τις εξελίξεις του 3ου συνεδρίου.

‘Ηταν ξεχωριστό και επιτυχημένο συνέδριο και πέρα από το οργανωτικό κομμάτι επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά με ενωτικό κλίμα το γενετικό χαρακτηριστικό της ιδεολογικής πολιτικής αυτονομίας που αποτελεί ζήτημα πολιτικής ύπαρξης , είπε ο Δημήτρης Μάντζος, επισημαίνοντας ότι σύνεδροι ήρθαν στην Αθήνα από κάθε γωνιά της χώρας.

Σε ερώτηση σχετικά με εκλογικές συνεργασίες απάντησε:

«Στις επόμενες εκλογές το διακύβευμα είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όσο δυνατόν πιο ισχυρό όντας αυτόνομο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα και δεν είναι η ώρα τώρα να συζητήσουμε με ποιον θα συνεργαστούμε. Δεν ρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας που το είχε βρει και δεν το είχε πει, και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ρωτήσει εμάς με ποιον θα πάμε όταν λέμε καθαρά ότι έχουμε τη δική μας πρόταση;»

«Έχουμε τη δική μας σοσιλαδημοκρατική μεταρρυθμιστική πρόταση για κάθε μεγάλο ζήτημα» 

«Δεν μπορούμε να προκαλέσουμε εκλογές αλλά τις επιθυμούμε και θεωρούμε καλό να υπάρξει αύριο πολιτική αλλαγή. Τα ψηφοδέλτια μας έχουν σε μεγάλο βαθμό προχωρήσει και το κυριότερο είναι να πάμε με προτάσεις και όχι να γυρίζουμε εμμονικά τη χώρα χωρίς να προτείνουμε τίποτα», είπε.

Ο κ. Μάντζος περιέγραψε τη ΝΔ ως «η τελευταία εκδοχή κλειστού κλαμπ εξουσίας και ελιτίστικου μορφώματος εξουσίας» ενώ μίλησε επίσης για «Αριστερή παράταξη που δεν έχει σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία και παρουσιάζει ένδοια επιχειρημάτων».

«Είμαστε πρόταση ορθού λόγου, προόδου και ρεαλιστικών μεταρρυθμίσεων», είπε και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε το 2004 τη χώρα στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του διεθνούς γίγνεσθαι και το 2009 την ξαναπαρέλαβε  χρεοκοπημένη από μια άφρονη δημοσιονομική πολιτική της ΝΔ».

Από το 2009 ήταν κόμμα που έβαλε πλάτη αρχικά μόνο του για να σωθεί η χώρα, είπε επίσης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, συνοψίζοντας και τις τελευταίες προτάσεις του κόμματος, όπως η καμπάνια για εμβολιασμό με μηδενικό κόστος, οι προτάσεις για την Πολιτική Προστασία και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και το «κυριότερο» οι δύο προτάσεις για την ενεργειακή κρίση: «Φορολόγηση υπερκερδών σε εταιρείες όταν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη λοιδωρούσαν κι έλεγαν ότι δεν υπάρχουν κέρδη και δεύτερον το πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ».

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Από τις 6»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος