«Η εκκωφαντική απουσία οποιασδήποτε -έστω και τυπικής- αναφοράς του πρωθυπουργού, στο κυπριακό ζήτημα, στις σημερινές δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχία”, σχολίασε ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος του ΚΤΕ Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις συνομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Ο κ. Μάντζος πρόσθεσε ότι «καμία προοπτική κατευνασμού στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν μπορεί να δικαιολογήσει αφωνία εκ μέρους της χώρας μας, ιδίως μετά τις προκλητικές χθεσινές δηλώσεις του Τ. Ερντογάν για διχοτόμηση του νησιού και διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους -γεγονός που από μόνο του επιβεβαιώνει ότι το κλίμα στις σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα δεν είναι τόσο θετικό όσο επιμένει να παρουσιάζει η Κυβέρνηση».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος επανέλαβε «την πάγια θέση ότι το Κυπριακό είναι ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής, η δε επίλυσή του πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με διαφύλαξη της νομικής προσωπικότητας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλο το νησί και άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος