Δ. Κουτσούμπας: Τα φώτα να στραφούν στους καταναγκασμούς που διευκολύνουν τους δράστες

“Θέλουμε πρώτα από όλα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας σε όλους και σε όλες που με τη γενναία στάση τους άνοιξαν τον δρόμο για να βγουν στο φως αποτρόπαιες πράξεις για να φτάσουν τελικά στη δικαιοσύνη οι ένοχοι”  τόνισε στην τοποθέτησή του ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

Τα φώτα να στραφούν στους οικονομικούς, κοινωνικούς και εργασιακούς καταναγκασμούς που διευκολύνουν τους δράστες και φιμώνουν τα θύματα, σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

“Όλα αυτά αποτελούν το θερμοκήπιο τέτοιων συμπεριφορών και φαινομένων. Κι ας σκεφτούμε το εξής: Αν μία Ολυμπιονίκης, αν μία ή ένας αναγνωρισμένος ηθοποιός, αναγκάζεται να σιωπά και να θάβει μέσα του για χρόνια τις φρικτές εμπειρίες που έζησε… αλήθεια, τι κουράγιο χρειάζεται μία εργάτρια, μία υπάλληλος, ένας απλός εργαζόμενος για να αντιδράσει, να καταγγείλει, να αποκρούσει ανάλογες μορφές βίας;

Αλλά και πόση υποκρισία υπάρχει, από ορισμένους δήθεν ευαίσθητους, από κάποια Μέσα Ενημέρωσης, κάποιες εκπομπές και όχι μόνο, που τώρα ανακάλυψαν αυτά τα φαινόμενα, ενώ τόσα χρόνια είναι εκατοντάδες οι καταγγελίες εργαζομένων, σωματείων, μαζικών φορέων για παρόμοιες καταστάσεις σε διάφορους χώρους δουλειάς και για τις οποίες δεν αφιέρωσαν ούτε ένα δευτερόλεπτο” τόνισε ο γγ του ΚΚΕ.

Επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό και στην υπουργό Πολιτισμού για την υπόθεση Λιγνάδη και τόνισε ότι τον έπαυσαν τα θύματα και η κατακραυγή.

Επίσης, ζήτησε να απεμπλακούν οι ΜΚΟ από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και τα θύματα κακοποίησης λέγοντας: “Εδώ και τώρα προχωρήστε στη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για την πρόληψη, προστασία των θυμάτων βίας, δηλαδή ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές, συμβουλευτικές υπηρεσίες, ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες κ.ά.”.

Μίλησε ακόμα για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ και διατήρησε η ΝΔ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “με τη γενική και αδιάκριτη οριζόντια μείωση των ποινών για τα κακουργήματα (από 20 σε 15 χρόνια) μειώθηκαν οι ανώτατες ποινές, ακόμα και για ειδεχθή εγκλήματα, στο όνομα δήθεν της «ανθρωπιστικής μεταχείρισης» των καταδικασμένων, στην πραγματικότητα όμως, με στόχο την πιο συστηματική αποσυμφόρηση των υπερκορεσμένων φυλακών.

Το νέο άρθρο για το βιασμό (336 ΠΚ) εισήγαγε αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος, καθώς πλέον, απαιτεί απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής και σωματικής ακεραιότητας και όχι γενικά κινδύνου, όπως ίσχυε.

Ακόμη, εισήχθη νέα ειδική διάταξη, με βάση την οποία, η μη συναίνεση του θύματος, χωρίς τη συνδρομή των υπόλοιπών όρων, προβλέπεται ως ειδικότερη περίπτωση του βασικού αδικήματος και μάλιστα με μειωμένο πλαίσιο ποινής.

Με τον τρόπο αυτό, όμως, όχι μόνο δεν υιοθετήθηκε η σύγχρονη και ορθή διεθνής νομική προσέγγιση, μια προσέγγιση που ορίζει ότι η έλλειψη συναίνεσης του θύματος, πρέπει να αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για το αδίκημα του βιασμού, αλλά αντίθετα, διαχωρίστηκε, υποβαθμίστηκε, σε μικρότερης σημασίας αδίκημα”.

Ακόμα αναφέρθηκε σε βουλευτές της ΝΔ και αναρτήσεις που έκαναν για τον Άρη Βελουχιώτη και το ΚΚΕ καλώντας την κυβέρνηση να πάρει θέση αν δεν τα ανέχεται και δεν τα καλλιεργεί.

“Όλο και περισσότερα στελέχη σας καταφεύγουν σε τέτοιες αθλιότητες για να τσιμπήσουν ένα κομμάτι που έχει μείνει πολιτικά άστεγο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Ντροπή και καταισχύνη σας είναι που επιλέγετε τέτοια τακτική! Για να μην μιλήσουμε για τα ανώνυμα και τα επώνυμα τρολ σας τι αθλιότητες επιστρατεύουν!

Μη σας πιάνει λοιπόν ο πόνος τώρα, για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν copy paste έτσι κι αλλιώς τον αυριανισμό κι αυτοί, ο οποίος πάντα είχε ειδικά το ΚΚΕ και τη συνεπή αριστερά στο στόχαστρο…” τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος