Δ. Κουτσούμπας: Ότι θετικό προκύψει για το λαό, θα προκύψει από “τα κάτω” από τη λαϊκή δράση

Array

Πολιτική ομιλία στη Χαλκίδα πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όταν η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια εξανεμίζει το πενιχρό εργατικό λαϊκό εισόδημα που δε σώζεται ούτε με “καλάθια του νοικοκυριού”, ούτε με κουπόνια, τότε για να πάρει ο λαός μια ανάσα πρέπει να απαιτεί αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση φόρων

Όταν τα κοράκια των τραπεζών αρπάζουν τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών, αφού πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τον πλειστηριασμό και η κυβέρνηση της ΝΔ την έξωση, τότε ένα σύνθημα πρέπει να ακουστεί: Τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός, με το ΚΚΕ μπροστά.

Όταν μικρά παιδιά αφήνονται στα κακοποιητικά χέρια ιδιωτών και ΜΚΟ στις διάφορες “Κιβωτούς του Τρόμου”, ενώ θα έπρεπε να φροντίζει γι’ αυτά αποκλειστικά το κράτος, τότε θυμήσου πως το τραγούδι δεν λέει μόνο «έχε το νου σου στο παιδί», αλλά και πως πρέπει “να σωθεί το παιδί”».

O κ. Κουσούμπας δήλωσε πως: «Ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους είναι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να καταβληθούν εδώ και τώρα οι αποζημιώσεις, σε όσους έχουν πληγεί στο Ληλάντιο, στη Μεσσαπία, στη Φθιώτιδα. Είναι ντροπή δύο χρόνια μετά τις πλημμύρες στο Ληλάντιο πεδίο, να μην έχει παρθεί κανένα μέτρο αντιπλημμυρικής προστασίας. Ακόμα και η γέφυρα των Φύλλων παραμένει γκρεμισμένη, με αποτέλεσμα το χωριό να είναι αποκομμένο, εδώ και 2 χρόνια.

Είναι ντροπή να έχει δοθεί μόνο ένα μέρος από αυτές τις αποζημιώσεις κι αυτές με καθυστέρηση. Ή να έχουν αποκλειστεί αγρότες απ’ αυτές, όπως συμβαίνει με αγρότες στη Φθιώτιδα ή με ρετσινάδες στη Βόρεια Εύβοια».

Ως προς τα ενεργειακά ζητήματα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε πως: «Ολόκληρη η περιοχή εδώ που βρισκόμαστε, έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό ενεργειακό κέντρο της χώρας: Με σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μονοπωλιακούς ομίλους, με πάνω από το 40% της αιολικής ισχύς εγκατεστημένο εδώ – ειδικά στην Εύβοια και τη Βοιωτία – με σημαντική ανάπτυξη φωτοβολταϊκών, με εκτεταμένα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Όμως, μπορεί οι επενδύσεις στο πλαίσιο της «πράσινης μετάβασης» (με την οποία επιδιώκεται να εξασφαλίζουν μεγαλύτερα κέρδη οι λίγοι μεγάλοι όμιλοι της Ενέργειας) να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, αλλά η ενεργειακή φτώχεια που υπάρχει, είναι μια άλλη, νέα μορφή φτώχειας, (κι αυτή βιώνουν και πληρώνουν ακριβά οι χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες).

Μπορεί δηλαδή ο λαός της περιοχής, να βλέπει αυτές τις επενδύσεις στη Στερεά, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, ο ίδιος όμως αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και να ζεστάνει τα σπίτια του, ενόψει του χειμώνα. Την ίδια ώρα βλέπει κράτος και μονοπώλια, στο όνομα των επενδύσεων, να καταστρέφουν ολόκληρες παραγωγικές δραστηριότητες (κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και άλλους), να καταλαμβάνουν γη υψηλής παραγωγικότητας και προστατευόμενες περιοχές, να καταπατούν ακόμα και αρχαιολογικά μνημεία. Βλέπουμε δηλαδή μια πλήρη ασυδοσία».

Με αφορμή το νομοσχέδιο για την Υγεία ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε: «Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο – λαιμητόμο για τη δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη του λαού, ο οποίος θα πρέπει να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσει -από το λεηλατημένο εισόδημά του- για την υγεία του. Τι ακριβώς κάνει; Αξιοποιεί την άθλια κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία, από όλες τις κυβερνήσεις, με τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, υποδομές και εξοπλισμό, για να προχωρήσει το επόμενο μεγάλο αντιλαϊκό βήμα.

Ποιο είναι αυτό; Να οδηγήσει τους εργαζόμενους στα “κοράκια” της ιδιωτικής υγείας κάθε μορφής ή να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους στις πολύμηνες λίστες αναμονής για ένα διαγνωστικό έλεγχο, χειρουργείο και θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Και όταν μιλάμε για άθλια κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας εδώ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μιλάμε και για το νοσοκομείο Λαμίας που η κατάσταση έχει βαρέσει κόκκινο και για το νοσοκομείο της Θήβας το οποίο μάλιστα είναι δίπλα σε βιομηχανική ζώνη, με στρατόπεδα, κέντρο προσφύγων και δίπλα στην εθνική οδό και για το νοσοκομείο της Λιβαδειάς και για το Νοσοκομείο Χαλκίδας που αν και έχει μεταφερθεί σε καινούργιες εγκαταστάσεις εδώ και 2 χρόνια, παραμένει υποστελεχωμένο, χώρια που καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής από την Ιστιαία μέχρι την Κάρυστο και την βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου.

Παντού σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, υπολειτουργούν τμήματα και κλινικές, σε σημείο που η αναλογία ασθενών – προσωπικού να είναι επικίνδυνη τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το προσωπικό.

Αν κάτι λοιπόν επιβεβαιώνει αυτή η τραγική εικόνα, αλλά και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, είναι πως από την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας, ο λαός, οι ασθενείς και οι υγειονομικοί, δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα “καλύτερο”, από το “χειρότερο”.

Δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τους “σωτήρες” του λαού που κοροϊδεύουν τον κόσμο, ότι η λαϊκή υγεία θα ικανοποιηθεί με ρυθμίσεις για τη δήθεν συνύπαρξη των δημόσιων νοσοκομείων – επιχειρήσεων και του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα στην υγεία, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Η γενικευμένη απόρριψη αυτού του άθλιου νομοσχεδίου από το λαό, τους ασθενείς και τους υγειονομικούς, πρέπει να μετατραπεί σε ακόμα πιο αποφασιστική αγωνιστική στάση και δράση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν για όλους».

Κλείνοντας την ομιλία του και μπροστά στην αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές, τόνισε πως: «Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους αυτούς που δεν θέλουν η ζωή τους, η ζωή των παιδιών τους, να συγκρίνεται με το τίποτα. Σε όσους στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια τη ΝΔ μπας και προχωρήσουν οι περιβόητες «μεταρρυθμίσεις» και τάχα «γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα», όπως έλεγε τότε ο Μητσοτάκης. Μόνο που η «κανονικότητα» σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι ο άγριος καπιταλισμός και παντού είναι το ίδιο σάπιος.

Παντού υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση, μικρότερη ή μεγαλύτερη δεν έχει τόση σημασία. Παντού υπάρχει εμπορευματοποιημένη παιδεία και υγεία. Παντού εργασιακή ζούγκλα και ζωή μέχρι το θάνατο. Όπως παντού υπάρχει μόνο ολόπλευρη στήριξη στα μονοπώλια για τις επενδύσεις και τα κέρδη τους.

Και μαζί με όλα αυτά, τώρα υπάρχει και μια πολεμική προετοιμασία με εξοπλιστικά προγράμματα – μαμούθ, ενώ οι λαοί πεινάνε. Για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης μεγαλώνει η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Εμπλοκή που φτάνει να «κοκκινίζει» όλο το χάρτη της χώρας. Γιατί πραγματικά όλες οι υποδομές από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από τη Λάρισα μέχρι τον Άραξο, αναβαθμίζονται και διατίθενται για τις ανάγκες των ιμπεριαλιστών.

Σε όλους και όλες αυτούς και αυτές που προβληματίζονται για όλα αυτά απευθυνόμαστε. Ας μη διστάσουν λοιπόν, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας. Εκτιμούν όμως, τη συνέπεια την αγωνιστικότητα τη μαχητικότητα των κομμουνιστών. Ε, και τι να κάνουμε τα φέρνει έτσι η ζωή στον καπιταλισμό που πρέπει κάποια στιγμή όλοι να ανασύρουμε και το ταξικό μας ένστικτο και να πάρουμε θέση εκεί που ανήκουμε: «Στο μεγάλο το Μέτωπο της Εργατιάς».

Απευθυνόμαστε σε όσους στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, και περιμένουν κάτι περισσότερο από αυτή τη δήθεν «προοδευτική διακυβέρνηση», που συνεχώς τσαμπουνάει. Να σκεφτούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της ΝΔ που στήριξε και ψήφισε η δήθεν προοδευτική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και πόσα συγχαρητήρια εισέπραξε για τη στάση του. Να σκεφτούν ότι «πρόοδος» δεν είναι να ρίχνουν τις απαιτήσεις του λαού στο πάτωμα, να βαφτίζουν δημοκρατικές δυνάμεις το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ούτε τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου ως τέτοιες. Η πρόοδος, είναι μια έννοια ταυτισμένη με το λαό και τους αγώνες του για καλύτερες μέρες. Κι έτσι ψηλά την κρατάει μόνο το ΚΚΕ.

Απευθυνόμαστε ακόμα και σε όσους σκέφτονται να γυρίσουν πίσω στις παλιές τους επιλογές στο ΠΑΣΟΚ για να του δώσουν ένα ακόμα πλεονέκτημα στα παζάρια που γίνονται για την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση συνεργασίας. Μια τέτοια όμως αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ τους έστειλε στον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι «φτου κι απ’ την

Όμως σήμερα, περισσότερο από πότε αποδεικνύεται, πως τίποτα θετικό δεν μπορεί να προκύψει από τα παζάρια στο αστικό πολιτικό σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα παζάρια τους, στόχο έχουν να στήσουν νέες παγίδες στο λαό και να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκειά του. Ότι θετικό προκύψει για το λαό, αυτό θα προκύψει από “τα κάτω”, από τη λαϊκή δράση και κινητοποίηση με την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος