Δ. Κουτσούμπας: Να αρθεί ο αποκλεισμός των Δικαστών & Εισαγγελέων από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές

Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα  ώστε να ανοίξουν τα δικαστήρια με ασφάλεια τόνισε ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας  που συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος με εκπροσώπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ). Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να αρθεί ο αποκλεισμός των Δικαστών & Εισαγγελέων από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές  για τα νομοσχέδια που αφορούν τον κλάδο.

Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είχαμε μία ουσιαστική συνάντηση και αλληλοενημέρωση με το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Καλούμε την κυβέρνηση, τον υπουργό Δικαιοσύνης να σταματήσει τον συστηματικό αποκλεισμό της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για τα νομοσχέδια και μάλιστα για νομοσχέδια που αφορούν τον ίδιο τον κλάδο, αφορούν τους ίδιους τους δικαστές και εισαγγελείς, όπως είναι ο Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε τα Δικαστήρια να λειτουργήσουν, να ανοίξουν με ασφάλεια, με μαζικούς εμβολιασμούς των δικαστών και των υπαλλήλων και με όλα τα απαραίτητα μέτρα των τεστ, για να λειτουργήσει η δικαιοσύνη στη χώρα μας.

Θέσαμε, επίσης, και συζητήσαμε τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται συνολικά στον χώρο της Δικαιοσύνης και με αφορμή την Έκθεση Πισσαρίδη, που ουσιαστικά οδηγούν στο να γίνεται η δικαιοσύνη απρόσιτη και πιο εχθρική για τις εργατικές λαϊκές υποθέσεις, ενώ το αντίθετο, βέβαια όπως καταλαβαίνετε, συμβαίνει με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τους επενδυτές. Θέσαμε το ζήτημα, ως ΚΚΕ, της απονομής της δικαιοσύνης με βάση την υπάρχουσα αντιλαϊκή νομοθεσία, που οδηγεί συνεχώς σε κήρυξη απεργιών ως παράνομες και καταχρηστικές, που οδηγεί σε ποινικοποίηση των αγώνων, σε πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας και βέβαια σε ένταση των διώξεων, σε αυταρχισμό, σε μεγαλύτερη καταστολή.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος